25.8 C
Sant Adrià de Besòs
sábado, julio 2, 2022
spot_img

Tanatori del Litoral renova la col·laboració amb el programa Vitamina

Tanatori del Litoral ha renovat l’acord de col·laboració que manté amb la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU per donar suport, un any més, al projecte Vitamina, lideratge ètic i transformació social, un programa de formació experiencial que empodera directament els adolescents en risc d’exclusió social del barri de Sant Joan Baptista de Sant Adrià de Besòs.
Tal com explica Xavi Prats, responsable de Tanatori del Litoral, “som conscients de la importància de col·laborar amb les entitats que treballen a la ciutat i que coneixen a fons el territori, per poder contribuir a donar una resposta real a les necessitats de les persones i als reptes que ens depara la societat”. La participació de Tanatori del Litoral en projectes com el Vitamina, “neix de la voluntat per reforçar el nostre compromís amb la ciutadania, en línia amb la vocació que tenim d’acompanyar i donar suport a les persones en un dels moments més complexos de la vida”, afegeix Prats.
El suport de Tanatori del Litoral representa un impuls econòmic per al projecte Vitamina al llarg de 2022. A més, l’acord també involucra el centre en diverses accions que es duran a terme durant aquest curs. Des de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU remarquen que “la sinergia entre les dues entitats permet seguir sumant dedicació i recursos per fer possible l’assoliment de diversos Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’ONU”. En concret, a través d’aquest acord, el programa pot donar compliment als ODS relatius a la Reducció de les desigualtats (10), les Ciutats i comunitats sostenibles (11), les Societats pacífiques i justes (16) i les Aliances per assolir els ODS (17). El Vitamina representa en tot moment un model de lideratge ètic i de la cura (Ethical & Care Leadership) per als joves, les famílies i llurs entorns, amb el propòsit de contribuir a unes societats més cohesionades, justes i inclusives.
Sobre el programa Vitamina El Programa Vitamina, impulsat per Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU, és una formació experiencial en habilitats socials i emocionals dirigida a adolescents d’entre 13 i 17 anys. Durant 4 anys, es treballen de forma anual 12 capacitats diferents de lideratge ètic d’acord amb els valors escollits. Basant-se en la metodologia del Training Group (T-Group) o grup d’entrenament, es facilita el procés grupal a través de
tècniques i activitats especialment pensades per a aconseguir els objectius marcats. Cada setmana es realitza una hora i mitja de sessió per a tot el grup i, a més, al llarg del curs, es fan sessions d’expert, sortides d’impacte i el VITAcampus d’estiu de 5 dies. I seguint la visió sistèmica, també es duen a terme sessions mensuals amb els familiars de les i els joves del Programa Vitamina.
El Programa Vitamina ja compta amb 7 anys de treball amb joves del barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs i s’ha anat irradiant a altres barris amb risc d’exclusió social d’aquest municipi i altres ciutats com Mataró, Santa Coloma de Gramenet, Tarragona o Cambrils. Al llarg de tots aquests anys de treball, el programa ha empoderat uns 213 joves i llurs famílies per ser motors de transformació social i llavors de pacificació d’entorns conflictius que pateixen greus situacions de desigualtat i injustícia social. Gràcies al suport d’entitats com Tanatori del Litoral, la tasca del Programa Vitamina es pot fer realitat any rere any i
arribar cada cop a més joves.

Últims Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,619SeguidoresSeguir
11SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles