28.1 C
Sant Adrià de Besòs
domingo, julio 25, 2021
spot_img

L’Ajuntament amplia la gratuïtat de la teleassistència a les persones majors de 80 anys

Des del passat mes de gener de 2021 les persones de més de 80 anys que viuen soles o amb altres persones majors de 80 anys poden gaudir del servei de teleassistència gratuït. Enguany 771 persones d’aquesta franja d’edat (577 dones i 194 homes) son usuàries del servei i, d’aquestes, 533 (410 dones i 123 homes) tenen el servei gratuït.

Durant l’any 2020, l’Ajuntament ja va ampliar la gratuïtat del servei als majors de 85 anys que vivien sols o amb altres persones majors de 85 anys. Aquest 2021 ha continuat aquesta línia al considerar que a partir dels 80 anys la teleassistència és un recurs essencial tant per garantir la integritat i seguretat dels usuaris i usuàries com la tranquil·litat de l’entorn i les famílies. La gratuïtat vol facilitar-ne l’accés i evitar que el petit cost del servei sigui un impediment per gaudir-lo.

Aquesta millora es fa arran de l’estudi de la gent gran dut a terme l’any 2019 per detectar situacions de vulnerabilitat no conegudes pels serveis municipals i dissenyar actuacions que donessin resposta a les necessitats d’aquest col·lectiu. Una de les conclusions de l’estudi va ser la recomanació de la teleassistència en el 98’8% de les llars.

La teleassistència és un servei d’atenció domiciliaria, les 24 hores del dia i 365 dies a l’any, que garanteix la seguretat i dona tranquil·litat i acompanyament a les persones que poden estar en situació de risc per factors d’edat, fragilitat, solitud o dependència, a més, serveix per detectar situacions d’emergència i donar resposta immediata a aquestes.

El servei local de teleassistència (TAD) funciona mitjançant un terminal instal·lat al domicili de la persona i una unitat de control remot, en format de penjoll o polsera, que permet estar connectat permanentment amb el centre d’atenció. El cost del TAD va a càrrec de l’Ajuntament i de la Diputació de Barcelona, amb una petita participació per part dels usuaris i usuàries, que varia en funció dels ingressos econòmics.

Actualment el servei de teleassistència arriba a 911 llars (1057 habitants) del municipi. És un dels serveis amb una major implantació territorial i molt valorat per les persones usuàries i les seves famílies.

Més informació sobre el servei:

Promoció de l’Autonomia i Atenció a la Dependència (PAAD)

Pl. de la Vila, 12 1ª planta Tel. 93 3812004 (ext. 7120)

Últims Articles

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

3,391FansMe gusta
1,563SeguidoresSeguir
8suscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles