25.8 C
Sant Adrià de Besòs
sábado, julio 2, 2022
spot_img

Inauguració de l’exposició «Com a casa» realitzada per l’alumnat de 6è de Primària de l’Institut Escola La Mina

El divendres 8 d’abril s’ inaugura l’exposició «Com a casa» realitzada per l’alumnat de 6è de Primària de l’Institut Escola La Mina. L’exposició, que s’inicia el dia 8 d’abril i es podrà visitar fins el 8 de maig, tindrà lloc en tres espais del barri de la Mina. El recorregut comença a l’exterior de l’Institut Escola La Mina, amb l’explicació del projecte; continua a la plaça Camarón de la Isla amb fotografies de gran format i finalitza a l’interior de la Biblioteca Font de la Mina, amb l’evidència i la mostra del procés creatiu del projecte. A l’interior de la Biblioteca, el dia de la inauguració, també es podrà visualitzar el videoclip del projecte, dut a terme amb l’ajuda del productor Ivan Cortés.

Els centres escolars desenvolupen un paper educatiu i social fonamental, i la situació provocada per la Covid-19 ha evidenciat la necessitat de valorar-los com un factor determinant per a la salut mental dels infants, adolescents i joves.

L’exposició «Com a casa» és el resultat d’un procés participatiu mitjançant una disciplina artística, la fotografia, com a eina d’autorrepresentació i d’empoderament de l’alumnat de sisè de primària de l’Institut Escola La Mina. Aquest procés s’ha dut a terme durant tres mesos de feina participativa amb l’alumnat de 6è, l’ajuda de la tutora i el tutor de 6è, Vanessa Cerdán i Genaro Llagaria, i guiats per l’Associació de Fotografia Participativa El Catalejo, encarregats de facilitar les dinàmiques de producció d’imatges i comissaris de l’exposició.

Una mostra del vincle de l’alumnat amb l’escola a través de la creació fotogràfica i artística

Aquesta exposició constitueix el canal mitjançant el qual els grups de sisè A i sisè B mostren com va ser la seva experiència durant el confinament i com construeixen actualment la seva identitat, a partir del vincle amb els seus companys i companyes, l’escola i les persones que hi treballen i també amb elles i ells mateixos. Partint d’un fet transcendental, que va canviar el rumb de la població, com va ser el confinament i la situació derivada de la pandèmia, «Com a casa» mostra el vincle de l’alumnat amb l’escola a través de la creació fotogràfica i artística.

L’experiència s’ha convertit en la reflexió de la relació entre alumnat i escola, així com l’anàlisi de propostes de millora generades pel mateix alumnat. El projecte «Com a casa» es presenta com a motor d’aprenentatge i transformació cap a la redefinició del concepte d’escola, més proper al seu paper com a espai segur on expressar-se, crear xarxa, mantenir-la i generar sentiment de pertinença, trobar alternatives comunicatives i relacionals i, per últim, buscar solucions a conflictes interpersonals i individuals a través de la creativitat, la col·lectivitat i posant les emocions al centre.
Aquest projecte s’ha pogut realitzar gràcies als Premis Baldiri Connexions 2020-21 de la Fundació Carulla. També hi han col·laborat activament l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs i HP Barcelona.

Últims Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,619SeguidoresSeguir
11SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles