13.1 C
Sant Adrià de Besòs
lunes, noviembre 28, 2022
spot_img

Es presenta la Diagnosi de Salut de Sant Adrià de Besòs

Ahir 28 de juny es va presentar la Diagnosi de Salut de Sant Adrià de Besòs al casal Dalt de la Vila. La presentació va anar a càrrec de l’alcaldessa, Filo Cañete; la coordinadora de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona, Teresa Llorens; la directora científica d’Amb Salut, Marta Vilanova; la directora del CAP Doctor Barraquer, Marta Morera; i la directora del CAP La Mina, Itziar Amibilia. També hi va assistir la regidora de Salut Pública, Ruth Soto.

La Diagnosi és el primer pas per identificar els reptes del municipi en termes de salut i poder elaborar el Pla d’Acció que inclourà els objectius a assolir i les accions i metodologies per donar resposta als reptes detectats.

En aquest document s’han recollit dades sobre l’estat de salut i les característiques socials, demogràfiques i ambientals, els recursos sanitaris i, a través de grups focals poblacionals i professionals s’han detectat les necessitats pel que fa a la salut dels ciutadans i ciutadanes de Sant Adrià de Besòs. Com va explicar Filo Cañete, a partir de la Diagnosi es treballarà el Pla d’Acció que té com a objectiu abordar «la salut comunitària des d’una vessant integral, tenint en compte tots els aspectes que condicionen la salut mental i física de la ciutadania (hàbits, alimentació, esport, espai públic…), perquè el benestar de les persones depèn de molts factors».

La Diagnosi de Salut ha estat un treball elaborat conjuntament per l’Ajuntament, el Centre d’Atenció Primària Dr. Barraquer, el Centre d’Atenció Primària La Mina i l’Agència de Salut Pública, gràcies al suport de la Diputació de Barcelona. L’alcaldessa va posar en valor «el treball coordinat de les diferents institucions, en xarxa amb la ciutadania,que va començar ambla taula de salut comunitària». Un cop elaborat el Pla d’Acció l’objectiu futur serà la creació d’un Consell de Salut «que farà el seguiment del pla i serà un espai de debat i participació on es faran propostes per millorar la salut integral de les persones».

Últims Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,626SeguidoresSeguir
11SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles