18.1 C
Sant Adrià de Besòs
miércoles, mayo 12, 2021
spot_img

10è aniversari de l’arribada del Museu de Ciències Naturals al Fòrum

Per celebrar l’obertura de l’equipament al Fòrum ara fa 10 anys, el Museu oferirà una jornada de portes obertes el proper dissabte 27 de març  i tots els dies 10* de mes. Així mateix,  al llarg del 2021 el Museu desvetllarà 10 sorpreses que es comunicaran a través de tots els canals del Museu.

La primera sorpresa que els visitants trobaran és l’ampliació dels continguts de l’exposició permanent amb una rèplica del Gabinet de curiositats de la família Salvador, l’original del qual es conserva a l’Institut Botànic de Barcelona. Els Salvador van  ser una brillant nissaga d’apotecaris i naturalistes que durant tres segles (1626-1855) van mantenir un gabinet de curiositats a la seva apotecaria del carrer Ample de Barcelona.

La rèplica del Gabinet  permet reviure les sensacions de les persones que fa molts anys van visitar-lo, descobrir l’activitat científica que s’hi realitzava i conèixer les controvèrsies que es generaven al voltant dels fòssils i d’altres qüestions abans de l’aparició de la teoria de l’evolució de Charles Darwin. 

El dia 27 de març del 2011 el Museu de Ciències Naturals de Barcelona va obrir les portes al parc del Fòrum d’un nou equipament que va permetre renovar el discurs museogràfic i els programes educatius i divulgatius del Museu. La nova seu posava a disposició del públic modernes instal·lacions i serveis situats al voltant d’un immens vestíbul d’accés lliure com  l’exposició permanent “Planeta Vida”, els espais per a exposicions temporals, la Mediateca, el Niu de Ciència per a infants de 0 a 6 anys, les aules, la sala d’actes i la botiga. L’any passat, el Museu va créixer amb el Terrat Viu, un espai verd i silvestre de 7.100m2  situat a la coberta de l’edifici que s’ha integrat a la visita i les activitats de l’equipament.   

Fins ara, més d’un milió de persones han visitat i gaudit de les propostes d’aquest gran equipament cultural que enguany fa 10 anys que va arribar al Fòrum. 

Després de visitar la rèplica del gabinet Salvador al parc del Fòrum és molt recomanable fer una visita al gabinet original que s’exposa a l’Institut Botànic de Barcelona: https://www.ibb.csic.es/ca/col%c2%b7leccions/gabinet-salvador/​

*Tots els dies 10 de mes seran jornada de portes obertes excepte el mes maig que ho serà dimarts dia 11.

Horaris

De març a setembre

  • De dimarts a dissabte, de 10 a 19 h
  • Diumenges i festius, 10 a 20 h

Últims Articles

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

3,391FansMe gusta
1,568SeguidoresSeguir
3suscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles