7.7 C
Sant Adrià de Besòs
miércoles, diciembre 11, 2024
spot_img

Sant Adrià engega un projecte per millorar la qualitat de vida de la gent gran

L’Ajuntament de Sant Adrià, amb el suport de la Diputació de Barcelona, està desenvolupant el projecte «Ciutats amigues de les persones grans» impulsat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per fomentar la salut i el benestar de les persones grans.

La iniciativa promou la creació d’una xarxa mundial de ciutats i pobles compromeses amb el principi de l’envelliment actiu. Una ciutat «amigable amb la gent gran» és una comunitat que permet a les persones de més edat tenir una bona qualitat de vida, viure segures, estar ben ateses i participar plenament en la societat.

La finalitat d’aquest projecte és conèixer la situació actual del col·lectiu de les persones grans (necessitats, recursos, barreres, etc) i definir un pla d’acció amb les accions a desenvolupar, els agents implicats, els recursos o serveis existents i el calendari d’actuació.

Els temes que s’analitzen són els següents:

  • L’accessibilitat i ús dels espais públics i privats (manteniment de l’espai públic, mobiliari urbà, il·luminació, accessibilitat dels equipaments, trànsit, zones verdes…)
  • Transport i mobilitat (estat dels carrers i carreteres, senyalització i indicacions, aparcament, oferta de transport públic…)
  • Habitatge (estat, accessibilitat i adaptació, accés a l’habitatge; alternatives residencials)
  • Participació social i cívica, relacions de suport i ajuda mútua (activitats socials, relacions de veïnatge, entorn familiar de proximitat, entitats i espais de suport…)
  • Comunicació i informació (accés a la informació i accés a les TIC, informació dels serveis i recursos que necessiten..)
  • Serveis Socials (programes i serveis de suport, de dinamització i promoció, gestió de la dependència…)
  • Salut (recursos i serveis a l’abast, copagament farmacèutic, transport i accés als serveis sanitaris…)
  • Accés a altres serveis (farmàcia, alimentació, comerç, banca…)

Projecte participatiu i transversal

El pla consta de dues fases: la de diagnosi i la de propostes. Actualment s’està duent a terme la fase de diagnosi que implica l’elaboració en primer lloc, d’una anàlisi sociodemogràfica de la situació de les persones grans a Sant Adrià; en segon lloc, d’una anàlisi dels recursos i serveis existents al municipi adreçats a les persones grans i, en tercer lloc, d’un mapa de visions sobre la realitat de la gent gran a la ciutat. Amb els resultats de la fase de diagnosi es passarà a la fase de propostes i  s’elaborarà el pla d’acció (actuacions, agents, recursos i serveis implicats i proposta organitzativa).

Tant la fase de diagnosi com el pla d’acció compta amb la participació activa de les persones grans i dels agents socials i professionals, de l’àmbit de la gent gran, del municipi. Aquest és un projecte transversal, ja que la realitat i necessitats de les persones grans és complexa i requereix d’ un abordatge integral.

Últims Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
0SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles