21.3 C
Sant Adrià de Besòs
martes, junio 25, 2024
spot_img

Inici de les obres del carrer de Sant Oleguer

El proper 16 de febrer comencen les obres de reurbanització del carrer de Sant Oleguer, un projecte que ha comptat amb la participació del veïnat. L’actuació segueix la línia d’altres intervencions que s’han fet en el municipi els darrers anys i prioritza un model de ciutat que fomenta la mobilitat sostenible i la transició energètica.

Els eixos de l’actuació són en primer lloc, la reducció i pacificació del trànsit rodat; en segon lloc, l’ampliació dels espais per a vianants i la recuperació de la seva funció lúdica, de punt de trobada i de passeig per al veïnat; i, finalment, l’ increment i millora qualitativa de l’arbrat i les zones enjardinades. Aquestes mesures proporcionen beneficis a la ciutadania tant ambientals (disminució de la contaminació de l’aire i de l’efecte illa de calor i foment de la biodiversitat) com socials (millora de la salut i promoció dels vincles veïnals).

Les obres del c. de Sant Oleguer duraran uns 8 mesos i transformaran aquest espai en una via cívica que prioritzarà les persones. L’actuació inclourà un únic carril de circulació, l’ampliació de les voreres per als vianants fins als 4 m, una banda única d’aparcament de vehicles i un carril de circulació. A la cruïlla amb el c. d’Andreu Soler i al tram de la plaça de Narcís Monturiol es substituirà el paviment d’asfalt pel de peça prefabricada, de manera que, en tots dos punts, els vehicles s’aturin per cedir el pas als vianants, restablint així la circulació natural de les persones i, sobretot de l’alumnat de l’escola Pompeu Fabra, entre l’equipament i la plaça. També es renovarà el mobiliari urbà, l’enllumenat, la semaforització, la senyalització, les jardineres i s’incrementarà la superfície verda. Tots els elements tenen com a objectiu comú reduir les barreres físiques i visuals

L’actuació tindrà un cost aproximat d’uns 750.192 €, i serà finançada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) amb càrrec a una subvenció del Programa d’actuacions de cohesió territorial (PACTE) 2020-2023.

Afectacions a la mobilitat

L’actuació implicarà canvis temporals en la mobilitat i l’estacionament de vehicles:

  • La cruïlla de Santa Caterina amb Joan XXIII, Onze de Setembre i Sant Oleguer quedarà tallada per reformar el col·lector que passa per aquest indret.
  • L’accés i sortida de vehicles del carrer Sant Oleguer serà per Andreu Soler (només per al veïnat i activitats).
  • L’accés i sortida de vehicles del carrer Onze de Setembre serà pel c. Sant Jordi amb c. Santiago. El carrer Sant Jordi canviarà de sentit durant les obres per millorar la mobilitat de la zona (el dia 16 no es podrà estacionar per fer el canvi de sentit de circulació i s’aprofitarà per fer una neteja intensiva del carrer, un cop feta la modificació es podrà aparcar normalment)
  •  L’aparcament de motos de la plaça Narcís Monturiol es traslladarà al carrer Joan XXIII (després de l’entrada de l’aparcament soterrat) i es deixarà una reserva per a l’autobús escolar al carrer Santa Caterina.
  • Mentre durin les obres no es podrà aparcar al carrer Sant Oleguer

Últims Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
0SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles