20.2 C
Sant Adrià de Besòs
lunes, junio 17, 2024
spot_img

L’Associació Juvenil Barnabitas es beneficia del nou programa ReUtilitza’m de CaixaBank

Material en desús de l’Associació de Voluntaris de CaixaBank ha servit per renovar part del mobiliari de la seu de l’Associació Juvenil Barnabitas de Sant Adrià de Besòs gràcies al nou programa de CaixaBank ReUtilitza’m.
“ReUtilitza’m”, és un projecte creat per Acció Social de CaixaBank mitjançant el qual l’entitat financera coordina la col·laboració entre empreses clients que tenen materials excedents en bon estat i entitats socials solidàries que els necessiten.
La iniciativa parteix d’una experiència interna creada per canalitzar l’excedent de mobiliari i dispositius informàtics de l’entitat cap a entitats socials. A l’organització i la infraestructura desenvolupades per a aquest fi s’uneix l’ampli coneixement que CaixaBank té del mapa d’entitats socials a Espanya, gràcies a la xarxa d’oficines més gran del sector, i les ajudes de la Fundació “la Caixa” a projectes locals de suport a col·lectius vulnerables. Només el 2020, més de 7.000 entitats socials s’han beneficiat de diferents tipus d’ajuda.
Per tots aquests motius, CaixaBank impulsa “ReUtilitza’m” com un més dels programes d’Acció Social, la missió del qual és sensibilitzar al teixit empresarial i convidar-lo a sumar-se a aquesta iniciativa de la reutilització d’excedents, contribuint així a crear una xarxa empresarial de solidaritat.
L’Associació Juvenil Barnabitas ha rebut mobiliari, material d’escriptura i d’informàtica que servirà per posar en funcionament un nou projecte educatiu destinat als infants i a famílies vulnerables. “Aquestes petites grans accions permeten que els recursos els puguem destinar a altres partides més necessàries per desenvolupar projectes per a col·lectius vulnerables”, diu Juan Vizcaíno, responsable de l’Associació juvenil Barnabitas. Ha estat la segona col·laboració de CaixaBank amb l’entitat social en el marc del programa “ReUtilitza’m”.
Gràcies a aquest programa ja s’han realitzat els primers lliuraments de material reutilitzable a entitats socials com Cáritas, Banc d’Aliments, AECC, Creu Roja, o Projecte Home, així com a nombroses organitzacions d’àmbit local, entre les quals figuren algunes com Autismo Burgos, Grupo Fundación Ramon Noguera, ASPAYM, Procomar, Viver de Bell-lloc, Fundación CIEES, ADES, Federación de Deporte Adaptado de Bizkaia, AMPANS, Fundació Natzaret, Radio ECCA Fundación Canaria, Fundación Pioneros, entre d’altres.
A través del seu gestor de CaixaBank
Les empreses interessades en participar al programa “ReUtilitza’m” poden aportar material dirigint-se al seu gestor de referència a CaixaBank i proposar donacions de materials en desús, articles descatalogats o devolucions de clients que es trobin en bon estat. D’acord amb l’empresa donant, el gestor realitzarà la cerca de les entitats socials que necessitin aquest tipus de materials. A la vegada, CaixaBank buscarà entitats que necessitin aquests materials per a ús propi o dels seus beneficiaris i els posarà en contacte amb l’empresa per organitzar el lliurament. En cap cas, s’acceptarà que el material donat vagi destinat a la seva comercialització.
Triple benefici per a les empreses
El programa, que s’alinea amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides, aporta diversos beneficis a les empreses participants. D’una banda, s’eviten costos d’emmagatzematge i de destrucció de material. D’altra banda, incideix en la millora de la reputació social de l’empresa (RSC) contribuint a la sostenibilitat i la reducció de residus, allargant la vida útil dels articles donats. Finalment, reforça el seu compromís social ajudant a nombroses entitats locals socials centrades en l’atenció a col·lectius desfavorits.

Últims Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
0SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles