21.5 C
Sant Adrià de Besòs
domingo, julio 14, 2024
spot_img

L’Ajuntament i Ecovidrio llancen una campanya per convertir kg d’envasos de vidre en kg d’aliments per als Bancs d’Aliments

Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de vidre a Espanya, i l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, posen en marxa durant els propers dies la campanya solidària “1 kg de vidre per 1 kg d’aliments” a benefici de la Federació Espanyola de Bancs d’Aliments (FESBAL) per ajudar a les famílies més necessitades i promoure el reciclatge d’envasos de vidre.

La iniciativa, que es durà a terme entre el 4 i 15 de desembre de 2020, anima a tota la ciutadania de Sant Adrià a dipositar la major quantitat possible de residus d’envasos de vidre als contenidors identificats amb la imatge de la campanya. Per cada kg de vidre que s’hi depositi, Ecovidrio donarà un quilo de menjar al Banc dels Aliments. L’objectiu de la campanya té una vessant solidària i una altra ambiental, ja que pretén conscienciar sobre la importància que té el reciclatge d’envasos de vidre per a tenir cura del medi ambient.

A Sant Adrià de Besòs, la recaptació de vidre per aquesta campanya es farà als dos contenidors distribuïts als diferents als dos cantons de la ciutat: un a la plaça del mercat municipal d’abastament, i l’altre a la Plaça de Josep Tarradellas davant del carrer Fleming.

La campanya “1 kg de vidre per 1 kg d’aliments”, que es desenvolupa a nivell estatal, s’estén a 7 municipis catalans i a un total de 39 municipis de la geografia espanyola en els que Ecovidrio hi habilitarà 170 contenidors.

Beneficis ambientals del reciclatge de vidre

El vidre que es diposita als contenidors es recicla al 100% i s’utilitza per a fabricar nous envasos. Aquest cicle pot fer-se infinites vegades i sense perdre les propietats originals del material.

Reciclar vidre és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic. En usar vidre reciclat a la fabricació de nous envasos s’evita l’extracció de matèries primeres de la natura, evitant així l’erosió dels sols i la desforestació del nostre entorn. A més, en el es minimitzen les emissions de CO2 en el procés de fabricació, s’estalvia energia i evitem el creixement dels abocadors.

Dades de reciclatge de vidre a Sant Adrià de Besòs

Segons les últimes dades de l’any 2019, es van recollir als contenidors verds de Sant Adrià de Besòs un total de 424 tones d’envasos de vidre, el que suposa que cada habitant va reciclar una mitjana de 11,34 kg.

Últims Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
0SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles