L’ Ajuntament de Sant Adrià prioritza el foment del civisme a la ciutat

El consistori incorpora a la plantilla municipal un equip d’agents cívics que treballaran per promoure les actituds cíviques, millorar la convivència i la cohesió social a la ciutat.

0
370

Aquesta setmana un equip d’ agents cívics ha començat a treballar als carrers del municipi,en el marc de la campanya de Foment del Civisme a Sant Adrià. L’objectiu de la iniciativa és analitzar les actituds respecte al civisme que hi ha al municipi i promoure un bon ús de l’espai públic així com les conductes que millorin la convivència.

La contractació de 9 persones (8 agents cívics i una coordinadora) per part de l’Ajuntament durant un any, és un primer pas per crear una estructura estable que treballi el civisme al municipi a llarg termini i de manera continuada.

L’equip desenvoluparà la seva tasca en horari de matí i tarda a tots els barris de la ciutat, i s’adaptarà a las característiques i necessitats de cada zona. S’incidirà en tres àmbitsdiagnosi (es faran enquestes en diferents moments per detectar punts crítics, causes de les conductes incíviques i per comparar resultats); sensibilització (es dissenyaran diferents campanyes i accions de sensibilització relacionades amb aspectes que sovint provoquen problemes de convivència com ara gossos, residus, sorolls, patinets…); i, per últim, la presència al territori, que serà flexible i s’adaptarà a les necessitats de cada moment de manera que els agents es concentraran en aquells punts on es detectin més actituds incíviques.

Amb aquesta actuació es dona un pas endavant en el propòsit d’assolir un model de ciutat basat en el respecte, la confiança i la solidaritat entre persones sobretot en l’espai públic que és on es produeix una bona part de la convivència ciutadana.