20.9 C
Sant Adrià de Besòs
lunes, septiembre 25, 2023
spot_img

ERC Sant Adrià demana fer front a la construcció de la plataforma logística i l’afectació del trànsit i deteriorament del barri de La Catalana

El ple de novembre es va iniciar, com es fa  des del 30 d’octubre de 2017, amb la posada en coneixement de la sala de plens les dones assassinades per violència masclista. Posteriorment, es va realitzar un  minut de silenci i la lectura del manifest institucional i del consell municipal de les dones amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones.

La primera moció del ple, presentada de forma conjunta per ERC, SAeC i MES, i que demanava donar suport al 25 de novembre, dia internacional per a l’erradicació de la violència masclista, va ser aprovada amb el vot favorable de tota la corporació, a excepció de C’s, qui va votar en contra d’un dels punts.

Esquerra Republicana va presentar dues mocions. La primera, amb l’adhesió de C’s, SAeC i Movem, en relació amb la nova normativa que regula l’impost de la plusvàlua. El regidor d’Esquerra Pol Carrión va defensar amb contundència i determinació la sobirania dels ajuntaments i el món local, reclamant que els ens locals puguin rebre el finançament adequat per poder fer front a les necessitats dels ciutadans.

La moció, que demanava instar al govern de l’estat a crear un fons extraordinari per a compensar la pèrdua d’ingressos que ocasionés aquesta sentència, i a crear un fons permanent de compensació en favor dels ajuntaments, va ser aprovada per unanimitat.

La segona moció d’Esquerra Republicana, que va comptar amb l’adhesió de SAeC i MES, demanava fer front als problemes de trànsit, sorolls i deteriorament del barri de La Catalana. Centrada sobretot a buscar solucions viables i les més immediates possibles per fer front al trànsit i deteriorament que pot suposar pel barri la construcció de la plataforma logística del gegant Amazon, al barri del Bon Pastor de Barcelona. La defensa va anar a càrrec d’en Rubèn Arenas, portaveu del grup municipal republicà, qui va dir: “El barri de la catalana fa temps que pateix una situació de deixadesa, igual que bona part de la ciutat. […] De fet, ja són moltes les mocions que ha presentat aquest grup i d’altres partits. La sensació, però, és que el temps passa i les solucions no arriben”.

Als acords, la moció demanava la regulació del trànsit de vehicles de pes per l’avinguda de la catalana, arranjar amb immediatesa la rotonda de l’avinguda de la Catalana, i encarregar un estudi per a la reordenació del trànsit al barri, amb l’objectiu de solucionar el problema semafòric que existeix. Aquesta moció també va ser aprovada amb el vot unànime de tots els grups municipals.

Precs i preguntes

Al torn de precs i preguntes, el regidor d’ERC, Jordi Borràs, va demanar a l’equip de govern que compartissin de forma transparent i reutilitzables les dades que es recollissin sobre la qualitat sonora de l’aire als barris de La Catalana i Sant Joan Baptista, per tal que aquesta informació pogués ser accessible i tractable per a qualsevol ciutadà/na interessat/da.

El regidor Rubèn Arenas va preguntar en referència a l’ordenança dels patinets elèctrics, ja que tot i haver estat aprovada mesos enrere, encara no havia sigut publicada i, per tant, no havia entrat en vigor.

SourceERC SAB

Últims Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,634SeguidoresSeguir
0SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles