15 C
Sant Adrià de Besòs
martes, mayo 18, 2021
spot_img

ERC Sant Adrià aconsegueix sumar al PSC per reclamar la unitat de la llengua catalana

El ple de novembre va estar marcat per la commemoració del 25N, Dia internacional contra la violència envers les dones , que va estar present durant tota la sessió en diferents punts.
El ple va començar amb la lectura de les dones assassinades en aquest darrer mes i un minut de silenci en el seu record.
El grup municipal d’ERC va presentar una moció que instava el govern espanyol a no
trencar la unitat de la llengua catalana, encara que aquesta tingui denominacions diferents, ni a posar impediments perquè els seus parlants puguin fer vida completament en català, en qualsevol dels territoris on la llengua sigui cooficial. La moció també reclama l’avenç cap al reconeixement del català com a llengua oficial a l’Unió Europea o l’aplicació d’una moció que reclamava passar el domini del web municipal al .cat
La bona predisposició a negociar els termes de la moció va propiciar un ampli consens en el ple. La majoria de grups d’esquerres es van adherir plenament a la moció, i el PSC hi va votar a favor de tots els punts a excepció d’un en concret on es va abstenir. C’s es va quedar sol votant-hi en contra, trencant així la unanimitat.
Antoni Vélez, regidor del grup municipal d’ERC, deia en la defensa de la moció: “ Hem
d’aconseguir que la llengua sigui un element de cohesió social, ascens social, cultura i
vertebració de la societat, i no un arma política emprada per uns partits, aquí i allà, que no saben fer política més enllà del fang i la confrontació”.


Problemes d’enllumenat i mocions al calaix
En l’apartat de precs i preguntes, els regidors republicans van aprofitar per fer una bateria de preguntes centrades sobretot en algunes mocions no executades i en la gestió de la pandèmia a nivell municipal.
En les darrers setmanes molts barris de la ciutat han tingut constant problemes amb
l’enllumenat públic, en especial carrers sencers on els fanals han patit avaries que generen inseguretat.
En aquest sentit, es va preguntar per la moció presentada el novembre passat per aquest grup, sobre la millora de la il·luminació dels carrers per donar seguretat especialment a les dones, però també al conjunt de la ciutadania.
En la mateixa línia de mocions no executades, també es va preguntar per la incorporació de la nova normativa dictada per la Direcció General de Trànsit (DGT) pel que fa a patinets elèctrics dins de l’ordenança de mobilitat de l’Ajuntament.


Fiscalització de la gestió de la pandèmia i contaminació de sòls
Per l’altra banda, pel que fa a la gestió de la pandèmia, van preguntar pel control que s’està fent de les mesures de desescalada a nivell municipal, insistint a saber quantes sancions s’han posat i el control que s’està efectuant a les terrasses dels bars i restaurants de la ciutat. També van preguntar per l’incompliment de la peatonalització de caps de setmana de l’avinguda de Catalunya, amb l’argument que és una mesura que en plena pandèmia ajuda a ampliar els espais i que permet mantenir les distàncies de seguretat amb més comoditat.
Finalment, els republicans van anunciar la presentació d’una instància conjunta amb les entitats STOP Crematori, AireNet, Marea Verde de Sant Adrià i els grups municipals de MES i SAeC sobre la situació de contaminació dels sòls de la ciutat.

ERC Sant Adrià de Besòs

Últims Articles

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

3,391FansMe gusta
1,569SeguidoresSeguir
3suscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles