Entitats adrianenques protesten per la prohibició del consistori de concedir paradetes per aquest Sant Jordi

Es concentraran aquesta tarda a partir de les 19.30 hores a la plaça de la Vila.

0
335

Jovent Republicà, Sant Adria Antifeixista, Marea Verda, Agrupament Escolta i Guia de Sant Adrià, Casal Popular Les Besossades, Ràdio La Mina, CDR Pla de Besòs, Súmate i ANC es concentraran aquesta tarda a partir de les 19.30 hores a la plaça de la Vila per protestar per la prohibició per part de l’Ajuntament a concedir paradetes a les entitats per a la celebració de la Diada de Sant Jordi, una guspira que, segons les entitats, “ha encés un malestar que ve de lluny”.

Critiquen que “el posicionament contrari al teixit associatiu adrianenc” per part del consistori, no deixant posar paradeta el dia de Sant Jordi, una jornada molt important per les associacions durant el qual es poden donar a conèixer i obtenir ingressos per a les seves activitats. “Les entitats creiem que hi havia prou marge per a cumplir totes les restriccions i poder haver tingut una Diada de Sant Jordi propera a la normalitat, només calia buscar alternativas que segur s’haurien trobat amb voluntat”.

Les entitats recorden que el consistori ja els va prohibir montar paradete a la Festa Major 2019 (després de molta lluitar es van aconseguir 5 concessions) i que no es va fer cap activitat per la festa de l’any passat (recorden que, tot i la pandèmia, les ciutats del voltant van fer alguns actes, com Barcelona amb la Mercè).

“Denunciem també que amb aquesta prohibició el govern de l’alcaldessa Cañete fa de la Diada de Sant Jordi una Diada 100% mercantilista ja que sols podran posar paradetes els professionals de la floristeria i la llibreria (només tenim una llibreria al Pla de Besòs), fet que pràcticament elimina el caràcter cultural de Sant Jordi. Per tot aixó les entitats emplacem a l’Ajuntament a canviar el seu tarannà envers el teixit social de la ciutat per tal de, malgrat les restriccions que han de regir tota activitat mentre duri la pandèmia, poder tornar a la normalitat tan aviat com sigui possible i amb la màxima cooperació”.

En declaracions a aquest diari, l’alcaldessa adrianenca Filo Cañete afirma que “tenim unes directrius que diuen que en tot cas es podia fer un cercat perimetrat on es podria muntar parada però sempre per professionals. És a dir, floristeries i llibreries, no entitats. Però no és cert que nosaltres no celebrem Sant Jordi, farem activitats adequades i adaptades a la situació actual. Com treure la sala de lectura de la biblioteca a l’aire lliure, una activitat, la biblioplaça, que estrenem aquest Sant Jordi i que es repetirà un cop al mes”. Cañete assegura que les ciutats de l’entorn treuran paradetes al carrer però de professionals, com marca el Procicat, no d’entitats.      

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí