15.1 C
Sant Adrià de Besòs
miércoles, octubre 27, 2021
spot_img

L’Ateneu Adrianenc en situació crítica per un conflicte amb el servei del bar

Després de 97 anys d’activitat ininterrompuda per promoure la cultura, l’Ateneu Adrianenc, l’entitat cultural més antiga de la ciutat, es troba en una situació econòmica límit que podria provocar la seva desaparició. I tot per un problema amb el bar, un espai que l’entitat lloga a professionals de la restauració. Segons la junta de l’entitat, les persones que duen a terme actualment l’explotació no tenen permís ni llicència, però es neguen a marxar. L’anterior arrendatari, del que eren empleades, va renunciar al contracte el passat 31 de març de 2021 per motius econòmics produits per la pandèmia que va obligar els locals de restauració romandre tancats durants molts mesos i amb uns horaris molt limitats un cop permesa la seva reobertura. Va rescindir el contracte i les va despatxar, donant-les de baixa de la seguretat social, però elles no ho van acceptar i continuen treballant al bar de l’Ateneu Adrianenc «sense pagar lloguer ni les factures d’aigua i electricitat», que ha de fer front l’entitat, i «sense tenir assegurança de responsabilitat civil, carnet de manipulació d’aliments ni alta fiscal», segons comenten els responsables de l’Ateneu. Tal i com explica la junta directiva de l’entitat, al·leguen que van arribar a un acord econòmic amb l’arrendatari per l’explotació del servei de bar fins al 2027, quan acabava la concessió, se senten estafades i per això no volen marxar. Un problema que res té a veure amb l’Ateneu Adrianenc, però que, en definitiva, és qui està pagant les conseqüències, portant-lo a una situació econòmica límit que pot posar fi a una de les entitats més importants de la ciutat.
Davant aquesta situació, l’Ateneu va intentar solucionar el conflicte de bones maneres, però les persones que duen a terme el servei de bar es neguen a marxar de totes formes. A més, han protagonitzat episodis molt tensos i en alguns moments violents que l’entitat ja ha denunciat davant els Mossos. L’últim es va produir el passat 2 de juny. L’entitat ha demanat un permís d’obra per adequar l’instal·lació elèctrica, climatització i seguretat de l’edifici, molt malmesa per l’antiguitat i el pas del temps. Unes obres que obligaven a tancar el local durant unes setmanes, com va informar la junta directiva de l’Ateneu a usuaris i a les treballadores que es neguen a marxar. Tal i com reflecteix la denúncia presentada a la policia, quan un dels operaris va començar a fer la seva feina, una de les persones que treballen al bar el va amenaçar amb un ganivet impedint que continués amb els treballs de rehabilitació.
La junta directiva de l’Ateneu Adrianenc ja ha informat els seus associats d’aquesta greu situació. També s’ha posat en contacte amb el consistori demanant una solució al problema, però no ha trobat cap resposta satisfactòria. Per això, han demanat una entrevista amb l’alcaldessa, Filo Cañete, perquè no entenen que l’Ajuntament «es renti les mans davant aquesta injustícia» que pot deixar una de les entitats adrianenques més històriques sense cap recurs econòmic per tirar endavant.

Últims Articles

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

3,391FansMe gusta
1,577SeguidoresSeguir
11suscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles