13.8 C
Sant Adrià de Besòs
miércoles, octubre 27, 2021
spot_img

La platja del Litoral romandrà tancada a l’espera d’un nou informe

El consistori adrianenc ha fet públic aquest matí un comunicat sobre la situació de la platja del Litoral, que va tancar de manera preventiva el passat 28 de maig després que un informe alertés del perill sobre la salut de les persones per la contaminació per metalls pesants a la sorra d’una part de la platja.

L’Ajuntament afirma que va rebre el passat 3 de juny l’informe tècnic de valoració de la qualitat del sòl de la platja del Litoral de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), organisme competent en matèria de sòls contaminats. En aquest informe, l’ARC avala el tancament de la platja fins que no es disposi d’un nou estudi detallat de la platja del Litoral i d’una actualització del càlcul de risc. L’ARC ja ha expressat dos requeriments al Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico. El primer, que en el termini màxim de 3 mesos porti a terme una investigació detallada de l’estat ambiental de la capa superficial de les sorres de la platja del Litoral i una actualització de l’anàlisi qualitativa del risc. El segon, que en el termini màxim de 6 mesos presenti un projecte de recuperació de l’àmbit litoral afectat.

L’Ajuntament de Sant Adrià ja ha sol·licitat una reunió urgent amb el Ministeri per establir un full de ruta i aconseguir la recuperació de la platja del Litoral. A més, encarregat al Consorci del Besòs un estudi de reconeixement preliminar voluntari de la qualitat ambiental de la sorra de la platja del Fòrum (parc de la Pau), malgrat que no hi ha cap estudi que indiqui risc no admissible per a les persones usuàries d’aquesta platja. Una decisió presa pel consistori davant «la preocupació ciutadana que ha generat el tancament de la platja del Litoral i prioritzant la protecció de la salut de les persones».

Per tant, la platja del Litoral continuarà tancada fins que les administracions competents «resolguin la situació».

Últims Articles

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

3,391FansMe gusta
1,577SeguidoresSeguir
11suscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles