21.3 C
Sant Adrià de Besòs
martes, junio 25, 2024
spot_img

TERSA manté la petició de sobreseïment de la causa reafirmant-se en el correcte funcionament de la instal·lació

L’empresa pública TERSA manté la sol·licitud de l’arxivament de la causa judicial, al·legant el correcte compliment normatiu després de la declaració judicial que ha tingut lloc avui per part de les autoritats competents en el Jutjat de Badalona. Després de la compareixença i de les respectives declaracions, TERSA destaca que s’han aportat i reiterat elements de valor que ratifiquen el bon funcionament de la planta.

Tant la declaració dels responsables de l’Administració com dels tècnics de la Guàrdia Civil han verificat de nou el compliment dels valors límits d’emissió i de qualitat de l’aire de l’entorn que acrediten, consegüentment, la correcta operativa de la instal·lació. Concretament, tècnics de la Guàrdia Civil han afirmat, responent a preguntes de la Fiscalia, que “les dades d’emissió de la PVE sí compleixen la normativa”.

Les declaracions d’avui reafirmen la resta d’investigacions i anàlisis pericials en les quals ja s’ha determinat, per part de l’administració ambiental, pèrits experts i centres acadèmics, que la instal·lació compleix amb la legislació aplicable i que no representa un risc ni per al medi ambient ni per a la salut de l’entorn.

Entre els estudis realitzats durant aquest període d’investigació per autoritats rellevants i independents s’hi troba l’informe emès per la Universitat de Barcelona, el de la Universitat Politècnica de Catalunya, l’informe de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, el del Centre Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i el del Col·legi d’Enginyers de Catalunya.

Addicionalment, recentment TERSA també ha renovat l’autorització ambiental integrada (AAI), durant la revisió de la qual les administracions competents han certificat de nou el compliment de TERSA amb la normativa i els estàndards establerts pels òrgans reguladors en la matèria.

Després de sis anys d’investigacions, i de les darreres declaracions en seu judicial, tenint en compte que no s’identifica cap contravenció normativa que justifiqui la continuació del procés, la defensa de TERSA reitera la seva petició de sobreseïment i arxivament de la causa davant la jutgessa instructora del cas.

Últims Articles

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
0SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles