Sant Adrià impulsarà un centre de formació professional integrada gràcies a una moció d’ERC

Els republicans també aproven una moció per al reconeixement públic del dol perinatal, gestacional i neonatal.

0
273

ERC Sant Adrià va proposar al Ple d’abril la creació d’un centre educatiu encarat a millorar la formació professional a la ciutat. Aquesta proposta és essencial a la segona ciutat amb la taxa d’atur més elevada de l’AMB i on la precarietat laboral és notable. I plou sobre mullat, perquè a més també és una de les ciutats amb més absentisme escolar i les dades dels joves pel que fa a l’atur i al fracàs escolar tampoc no són gaire encoratjadores.

El centre de formació professional integrat vol aprofitar l’impuls del HUB per al coneixement, el desenvolupament sostenible i la pau, emmarcat a l’àmbit de les Tres Xemeneies, acordat per la Generalitat a finals del 2020, i que han de ser una oportunitat per teixir un futur laboral i industrial renovat i sostenible a Sant Adrià.

El moment d’aprofitar aquestes oportunitats és ara perquè fluiran els recursos econòmics en forma dels ajuts Next Generation, i Sant Adrià ha d’optar a aconseguir el màxim finançament possible per assolir l’objectiu de desenvolupar aquest espai i que acabi impactant positivament en la ciutadania, com per exemple, amb la creació d’aquest centre.

En Pol Carrión, regidor del grup republicà, va defensar-ho així: “Tots aquests elements fan que estiguem davant d’una oportunitat immillorable per tal de bastir, a redòs del Hub del coneixement, un projecte que sigui directament beneficiós per a la ciutadania de Sant Adrià, a través de l’impuls de la formació i la qualificació professionals.

Moció dol perinatal, gestacional i neonatal

Alhora, ERC va presentar una moció per reconèixer públicament el dol perinatal, gestacional i neonatal que també va ser aprovada per unanimitat. La moció demanava no només el reconeixement públic d’aquest dol sinó també un compromís per part de l’Ajuntament traduït en l’habilitació d’espais físics de record i la commemoració del 15 d’octubre amb una cerimònia per acompanyar psicològicament les famílies que pateixen una pèrdua en aquestes circumstàncies.

La regidora del Jovent Republicà, Cristina Meseguer, ho va defensar explicant que “Ha estat gràcies al trencament del silenci de moltes mares, de moltes famílies i d’entitats, que aquest dol perinatal, o “dol no reconegut” a poc a poc disposa de més visibilitat, reconeixement social i també mèdic davant les pèrdues d’un fill.

Precs i preguntes

A l’apartat de precs i preguntes, el grup va començar amb una reflexió sobre la incapacitat de l’equip de govern d’haver organitzat un Sant Jordi segur, tal com permetia el protocol del PROCICAT i com ho demostra el fet que totes les ciutats de l’entorn immediat, ho van celebrar. Els republicans també van demanar un informe tècnic sobre els gasos de color vermellós emesos a l’atmosfera per part de la planta d’incineració de residus que porta l’empresa pública TERSA SA.

Finalment, van acabar com cada Ple, recordant els presos, preses, exiliats i exiliades polítiques, tot advertint de la regressió de drets civils i polítics que viu la societat.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí