Sant Adrià de Besòs representada a la candidatura de Comuns Sumar

Joan Comorera Estarellas i Irene Aldabert Gonzalez participen de la llista que presenta la formació política pel proper 12 de maig.

0
235

 ‘La Catalunya que ve’ serà el lema de Comuns Sumar per a les eleccions catalanes del 12 de maig. En aquesta llista participen dues persones de la nostra ciutat. Concretament en Joan Comorera Estarellas i la Irene Aldabert Gonzalez, en els llocs 44 i 21 respectivament.  Aquests polítics locals, a banda de representar al consistori a Sant Adrià en Comú, una plataforma municipalista, conformada per persones provinents de diferents opcions polítiques, mantenen el seu vincle amb Catalunya en Comú, que ha decidit col·lectivament incorporar-los a la seva llista.

En Joan Comorera, advocat de professió té una àmplia experiència institucional, doncs va ser senador en el període 2016-2019, duent a terme una gran quantitat de preguntes i instàncies en referència a Sant Adrià de Besòs, tals com la contaminació de la platja del Litoral, per eliminar els abocaments d´aigua calenta a la desembocadura del Besòs o la neteja de les vies del tren per part d´ADIF. Actualment és co-coordinador nacional de la sectorial de Justícia i Democràcia de Catalunya en Comú i un reconegut articulista en temes tant socials com l’aporofòbia (odi a la pobresa) o l’addicció al joc, així com de la justicia. En la seva tasca local, la defensa del Medi Ambient és la seva prioritat juntament amb la defensa de la memòria democràtica.

La Irene Aldabert és sòcia en una cooperativa d’arts gràfiques i practica l’activisme polític des de fa anys a la ciutat. Especialment bolcada en la defensa de la qualitat de vida i els drets socials és coneguda de les entitats locals i també acumula àmplia experiència institucional doncs ha participat a diferents etapes del consistori de la ciutat, tant formant part de l’equip de govern, dirigint la regidoria de Polítiques d’Igualtat i Drets Civils i la de Solidaritat i Cooperació, així com a l’oposició durant la legislatura anterior i l’actual.

El municipalisme ha estat sempre la base sobre la que es construeix la proposta de país de Catalunya en Comú, i així ho demostra la composició de la llista electoral presentada, on diferents lideratges municipals ocupen llocs representatius, garantint així les vies de comunicació entre els municipis i el Parlament de Catalunya.