Salut i Educació posen en marxa un cribratge a tres escoles de Sant Adrià de Besòs

La recollida de mostres per fer les PCR compta amb dos autobusos cedits pel Banc de Sang i Teixits de Catalunya

0
718

Avui dijous s’ha iniciat una acció de cribratge a escoles de Sant Adrià de Besòs, en el marc de la qual es faran PCR a l’alumnat de tres centres educatius (Escola Catalunya, Centre Concertat Sant Gabriel i Centre Concertat Amor de Déu) i al personal d’aquests centres. A més, en una de les escoles (Escola Catalunya) es faran també proves als familiars convivents dels alumnes a partir de 3r curs. Està previst que l’acció es dugui a terme entre dijous i divendres d’aquesta setmana.

L’acció es duu a terme a iniciativa dels departaments de Salut i d’Educació, coordinada pel Servei Català de la Salut, amb una operativa gestionada conjuntament per l’Atenció Primària de la Metropolitana Nord, de l’Institut Català de la Salut (ICS), i les direccions dels centres educatius. També hi participa l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, des d’on es dona suport i es coordina la gestió de les cues que s’hi puguin generar i tot allò relacionat amb l’espai de carrer. Així mateix, es compta amb la participació del Banc de Sang i Teixits, que ha cedit dos autobusos per poder dur a terme la recollida de mostres. Gràcies a aquests vehicles, s’amplia l’espai per a la recollida de les mostres, per evitar l’acumulació de persones dins les escoles. El Banc de Sang i Teixits assumeix, també, l’anàlisi de les mostres que es recullen als autobusos. La resta de mostres seran analitzades al laboratori de l’Hospital Germans Trias i Pujol.

L’objectiu d’aquesta actuació intensiva és poder detectar casos asimptomàtics a l’entorn de les escoles, perquè puguin dur a terme l’aïllament necessari i tallar així la cadena de transmissió.

Els resultats de la PCR, tant dels alumnes com dels familiars que hi conviuen, estaran disponibles en unes 48h, a La Meva Salut. A més, es contactarà per telèfon amb els casos positius i s’enviarà un SMS als casos negatius que tinguin signat l’e-consentiment. Cal tenir present que s’ha de rebre un resultat per a cada una de les proves que es facin. Encara que diversos resultats es comuniquin al mateix número de telèfon, es rebrà una comunicació per a cada una de les persones que s’ha fet la prova.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí