L’oposició vol que la comissió d’investigació sobre la contaminació de la platja es reactivi de seguida

ERC, SAeC i MES han consensuat una llista de compareixents que han registrat aquest matí amb l’objectiu de reactivar la comissió d’investigació per la contaminació de la platja del Litoral.

0
596

El consistori adrianenc va aprovar amb el vot favorable de tots els grups, exceptuant el PSC, que s’hi va abstenir, una moció per crear una comissió d’investigació sobre la contaminació de la platja. Al juliol, com marcava un dels acords de la moció, es va iniciar amb la sessió de constitució on es va discutir la forma que prendria la comissió i on es va concretar la necessitat de registrar els membres i la petició de compareixents per començar tots els tràmits.

Avui els portaveus dels grups municipals de MES, SAeC i ERC han signat i registrat una llista de compareixents que els tres partits han consensuat durant l’estiu. Aquest fet, com a primer gest del curs polític, simbolitza la pressió de l’oposició per tal d’aconseguir que la comissió especial no caigui en l’oblit i amb la voluntat expressa de solucionar la situació i de depurar totes les responsabilitats.

Els compareixents de la llista per a la comissió

Els partits han demanat la compareixença de diferents càrrecs polítics i tècnics de totes les administracions implicades. Des de l’Ajuntament fins al govern de l’Estat, passant per la Generalitat i l’AMB. Els partits argumenten que només escoltant totes les parts i exigint les responsabilitats corresponents es podrà avançar en una solució per a la platja del Litoral.

Destaquen els noms de l’exconseller i actual vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró; el subdirector general de Costes del govern espanyol, Ángel Muñoz Cubilla; l’exalcalde de Sant Adrià, Joan Callau, a més a més de la regidora de Territori Sostenible de l’Ajuntament de Sant Adrià, Ruth Soto, entre molts d’altres.

Si vols saber-ne tots els compareixents demanats pels tres partits, ho pots consultar aquí:

 • Sr. RUBÉN CARRERA RUIVAL, cap de servei de Territori de l’Ajuntament de Sant Adrià.
 • Sr. ORIOL VALL-LLOVERA CALMET, gerent de TERSA.
 • Sra. IMMA MAYOL BERTRAN, directora de l’àrea d’Ecologia de l’AMB.
 • Sr. DANIEL PALACIOS ORTEGA, cap del servei de platges de l’AMB.
 • Sr. JOAN CALLAU BARTOLÍ, exalcalde de Sant Adrià quan es van realitzar les obres del cable submarí.
 • Sra. RUTH SOTO GARCIA, regidora de Territori Sostenible de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs.
 • Sr. JORDI PUIGNERÓ FERRER, ex conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública del govern de la Generalitat de Catalunya quan es van realitzar les obres del cable submarí.
 • Sr. ÁNGEL MUÑOZ CUBILLA, Subdirector general para la protección de la costa y el mar del Ministerio de Transición Ecológica y Reto Demográfico.
 • Sr. RAMÓN PÉREZ i MIR, Director Técnic i VALENTÍ OLIVERAS CASTRO, tècnic de suport en formació, autors de l´informe emès per TECSOL (ASSESORÍA TÈCNICA DEL SÒL).
 • Sra. ASSELA COLL BOSCH, tècnica de Medi Ambient.
 • Sr. JAVIER SOLIS DELFIN, enginyer de camins, canals i ports, autor de l´informe de març de 2020 emès per DAC ENVIRO.
 • Sra. LIDIA FERRAN i UBACH, Tècnica del Departament de Gestió de la Contaminació del Sòl, autora de l´informe emès per l´Agència Catalana de Residus.
 • Sra. GLORIA VILADRICH GONZÁLEZ, ex cap de servei de territori de l´Ajuntament de Sant Adrià.
 • Sra. CARMEN RIBAS SEIX, gerent del Consorci del Besòs.
 • Sr. ALBI PASTOR NORMAN, administrador solidari de l´ empresa AFR-IX TELECOM, S.L., responsable de la instal·lació del cable submarí.

Reactivar la Comissió com més aviat millor

Els partits citats han registrat la llista de compareixents com a toc d’atenció al govern municipal just a l’inici del curs polític, i abans de la Festa Major, per donar prou temps perquè quan aquestes acabin es reactivi la comissió. L’oposició està convençuda que plegats i determinant les responsabilitats que se’n deriven ajuden la ciutat a posar les bases de la solució que necessita la platja del Litoral per ser descontaminada el més aviat possible.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí