8.8 C
Sant Adrià de Besòs
jueves, diciembre 7, 2023
spot_img

L’estudi del Consorci del Besòs conclou que no hi ha risc per a la salut a la platja del Fòrum

L’Ajuntament de  Sant Adrià ja ha rebut l’ estudi de Reconeixement preliminar voluntari de la Qualitat ambiental de la sorra de la platja del Fòrum (parc de la Pau) que va encarregar al Consorci del Besòs el passat mes de juny.

El tancament de la platja del Litoral el 29 de juny va generar preocupació entre una part de la població adrianenca pel que fa a l’estat de les platges del municipi. Per aquesta raó el consistori, sensible a la inquietud ciutadana, va demanar al Consorci l’elaboració d’un estudi de la platja del Fòrum, malgrat que no hi havia indicis previs que indiquessin risc no admissible per a les persones usuàries.

L’estudi preliminar del Consorci del Besòs, elaborat per l’empresa DAC ENVIRO SL, destaca que la platja del Fòrum és una platja artificial creada arran de la celebració del Fòrum Universal de les Cultures 2004 amb sorres noves d’aportació externa i guanyant més de 100 m de terreny al mar. La seva morfologia s’ha modificat des de l’any 2004 fins a l’actualitat, per la dinàmica litoral natural que ha aportat molta sorra nova. Els resultats de les mostres analitzades determinen que les sorres són netes sense impacte «per activitats humanes de tipus industrial».

L’informe conclou que la qualitat de les sorres superficials (fins a 80 cm de fondària) és apta per a l’ús de la platja i no és necessària ara mateix cap actuació de neteja.

Aquest estudi però no permet avaluar la qualitat ambiental de les sorres en fondària ni de les aigües subterrànies i el document assenyala que qualsevol actuació que impliqui un moviment de terres, com ara obres de construcció a l’interior de la platja (excavacions profundes) o temporals de mar intensos que poden erosionar i produir canvis en el front litoral, podria comportar una barreja o modificació de la posició de les capes de les sorres i  modificar el diagnòstic previ realitzat.

Últims Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
0SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles