Dilluns es va celebrar el ple ordinari d’aquest octubre, amb una única moció presentada per ERC Sant Adrià, una moció que demanava reobrir totalment el poliesportiu Ricart aprofitant una subvenció concedida per la Diputació de Barcelona. Es tracta de la línia 1 del Pla General d’Inversions, una subvenció destinada a projectes d’inversió sostenible que sumen un total de 1.589.378,79 € per a Sant Adrià de Besòs i que els ponents de la moció volien que es dediqués a reformar la piscina i la sala de fitness del poliesportiu per a la seva reobertura el més aviat possible.

La piscina, vestidors i la sala de fitness porten tancats des del setembre del 2014. El partit republicà va insistir en la idea, que el partit que sustenta el govern municipal, PSC, s’hi va comprometre en el programa electoral, però que al final, la realitat és que porten sis anys sense cap avenç. De fet, al 2017 es va presentar un Pla Director que havia d’endreçar tota la proposta esportiva de la ciutat, i del qual no s’ha executat res. La moció, també feia esment, a passar per comissió informativa anualment l’estat de l’execució, per fiscalitzar el seu compliment.

També, van destacar que era una oportunitat aprofitar aquests diners, ja que la pandèmia ho atura tot. Es podia elaborar un bon projecte, i  començar les obres i per quan tot hagi passat, l’equipament es trobi en condicions de reobrir.

En Rubèn Arenas, cap de l’oposició i portaveu del grup municipal d’ERC, deia en la defensa de la moció: “Si no agafem ara aquest tren, no tornarà a passar. El poliesportiu continuarà tancat i continuarem veient, com sempre, hi ha una nova urgència o un nou tema candent que tindrà prioritat. Avui el Ple pot sortir amb un acord tàcit, per posar data a la reobertura de Ricart, i és tan senzill com votar Sí a la moció i iniciar el tràmit administratiu amb la Diputació.

Tot i que la resta de formacions polítiques van considerar el text “com una bona moció de ciutat i feta amb bona voluntat” els socialistes i Ciutadans van oposar-se al text esgrimint que no era el moment adequat. Així, PSC i Ciutadans varen votar en contra, MES i Movem Sant Adrià es varen abstenir i Sant Adrià en Comú va votar a favor.

Ordenances fiscals (taxes) i regidor inhabilitat

En aquest Ple, també va destacar la votació de les ordenances fiscals, on el partit republicà es va abstenir després d’haver presentat una bateria de propostes. Aquestes propostes intentaven millorar la progressivitat, introduir noves taxes que ajudin al sector de la restauració i bonificar d’altres en el mateix sentit. L’equip de govern va emplaçar a debatre-les a la Taula de recuperació i a la negociació de Pressupostos.

Pol Carrión, regidor d’ERC a Sant Adrià, deia: “Creiem que no és un argument prou sòlid com per negar-se a aprovar algunes d’aquestes propostes ara. Pensem que mesures com ara bonificar al 100% la taxa per l’ocupació de l’espai públic, o bonificar també al 100% la taxa del mercat d’encants, poden ser positives i són necessàries com més aviat millor.

En l’apartat de Precs i preguntes, l’Alcalde, accedint a una petició que ERC havia fet va donar explicacions respecte la sentència que inhabilita nou anys a un regidor de l’equip de govern per prevaricació administrativa. Els republicans van respondre en consonància, al que ja van dir en un comunicat, fa pocs dies. En el seu torn de paraula, van considerar que la manca de conseqüències és inacceptable per a la ciutadania i van tornar a demanar que o bé, el regidor per iniciativa pròpia dimiteixi o que l’Alcalde, li retiri les delegacions. En cas contrari, van advertir que utilitzaran la seva força i la de qui s’hi vulgui sumar, però que no es quedaran de braços creuats.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here