28 C
Sant Adrià de Besòs
lunes, julio 22, 2024
spot_img

La Comunitat de Sant’Egidio celebra els trenta anys de presència en el barri de la Mina amb una assemblea i una festa popular

Dissabte, 15 d’octubre de 2022, a les 18 h a la Biblioteca Font de la Mina (Carrer de Ponent, 21 – Sant Adrià de Besòs) tindrà lloc la festa popular i l’assemblea per celebrar els 30 anys de la Comunitat de Sant’Egidio en el barri de la Mina. Hi seran presents les famílies, els joves i els ancians, que durant aquests anys han participat de les iniciatives de pau i solidaritat que Sant’Egidio ha portat a terme en el barri.
La presència de Sant’Egidio al barri de la Mina va començar el 1992, l’any olímpic. L’eufòria pels grans esdeveniments mundials convivia amb la marginació d’àmplies zones de la ciutat. Aquesta presència de Sant’Egidio a la Mina va ser una resposta d’amistat i solidaritat. Els primers passos amb el barri va ser la creació de l’Escola de la Pau pels infants. Un espai de reforç escolar i construcció de la cultura de la pau i la solidaritat. Les campanyes “llibres per a tots” o “Una Mina solidària amb l’Àfrica” van acompanyar els primers passos.
Cal recordar que els començaments de Sant’Egidio en el barri de la Mina van coincidir l’any 1992 amb la firma dels acords de pau a Moçambic. Des de la Mina va sortir un contenidor amb ajuts pels pobres moçambiquesos que començaven a superar quinze anys de guerra i bloqueig. Després va arribar l’amistat amb els ancians que els anys de la pandèmia ha resultat decisiva per sostenir-los a casa i a les residències.
Els darrers anys de Sant’Egidio a la Mina s’ha sumat el servei d’acollida a molts immigrants que estan canviant la fisonomia del barri. L’escola de cultura i idioma es connecta amb el continu esforç d’alfabetització per moltes persones gitanes o nous europeus. De tot això se’n farà reflexió i festa dissabte 15 d’octubre a les 18 la Biblioteca Font de la Mina (Carrer de Ponent, 21 – Sant Adrià de Besòs).

Últims Articles

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
0SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles