Joan Callau assegura que és moment de nous lideratges

El 6 d'abril deixarà de ser alcalde de Sant Adrià i el substituirà Filo Cañete.

0
279

Joan Callau ha explicat aquest matí a la seu del PSC el perquè de la seva renúncia a l’alcaldia de Sant Adrià. A partir del 6 d’abril “començarà la resta de la meva vida”, quan deixi el càrrec en un ple extraordinari. L’alcaldessa accidental, la primera tinenta d’alcalde, Filo Cañete, serà l’encarregada de pendre el relleu i de convocar el ple d’investidura on serà la candidata dels socialistes. Si surt elegida, i no hi ha cap sorpresa, serà la primera dona que ocupi el càrrec a Sant Adrià de Besòs.
“És un bon moment per marxar”. Ja ho havia avançat el partit dies abans quan va fer un comunicat en què s’anunciava la seva renúncia, amb els pressupostos aprovats, i “els reptes de futur de la ciutat encarats i en marxa” era el moment de deixar el relleu a nous lideratges amb noves formes de fer. “Sé que costa d’entendre ara que vivim moments en política de coses amagades. Però jo tinc una característica, i és que sóc molt clar i transparent, i ara tinc la mateixa situació en aquest tema que fa uns anys”. Es referia a la investigació que la justícia està duent a terme sobre la fallida discoteca al Marina Besòs, que assegura no ha tingut cap pes en la seva decisió. Una decisió que es va començar a parlar en petit comité al PSC adrianenc el passat octubre.
En el seu últim acte públic com a alcalde de la ciutat, Joan Callau, que és regidor des del 1995 i ha estat alcalde des del 2013, no ha volgut confirmar les informacions que el situen a la Diputació de Barcelona a partir de l’abril.
El que sí ha desgranat és el seu llegat com a edil, destacant la transformació de la ciutat, els projectes econòmics i socials que seran una realitat en el futur pròxim, com els dos hotels projectats i el Hub internacional del coneixement a les 3 xemeneies, o els que ja ho són, com el Campus Diagonal Mar. “Hem aconseguit que Sant Adrià sigui una ciutat on ningú es quedi enrera”. També destacava com a fita intangible l’ambient seré a la política municipal i el fet que els ciutadans “no considerin el seu ajuntament com a un element d’inquietud ni d’angoixa en aquests temps polítics que estem vivint”.

De la Filo Cañete ha destacat la seva preparació, els seus valors, la seva sensibilitat i amor per la ciutat, i la seva feina en un terreny tan important per la ciutadania en aquest moment com és la promoció econòmica i els serveis socials.
A la futura alcaldessa accidental li han preguntat quines seran les seves prioritats. La primera i més urgent és continuar amb la feina relacionada amb la pandèmia. Per això ha anunciat que quan sigui escollida alcaldessa les primeres visites que farà serà als dos CAPs de Sant Adrià. Després, tornar a posar en marxa la taula de reactivació econòmica amb tots els grups municipals, on hi haurà més incorporacions. També ha posat el focus en l’educació i en el barri de la Mina, on s’assegurarà que amb el canvi de Govern a la Generalitat no es perdin els compromisos assolits.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí