FILMETS Badalona Film Festival serà la porta d’entrada a Catalunya dels curtmetratges presentats enguany als premis BAFTA, els prestigiosos guardons de l’Acadèmia Britànica

Dissabte 17 d’octubre, el Teatre Zorrilla de Badalona projectarà a les 19 hores els dos curts guanyadors dels BAFTA, un dels quals va ser premiat amb un Oscar, així com els altres sis finalistes

0
647

FILMETS Badalona Film Festival serà un any més la porta d’entrada a Catalunya dels premis BAFTA 2020, els prestigiosos guardons de l’Acadèmia Britànica de les Arts Cinematogràfiques i de la Televisió, que es van donar a conèixer el passat 2 de febrer al Royal Albert Hall de Londres.

Gràcies a la col·laboració establerta amb el British Council, l’organització del Regne Unit per a les relacions culturals i les oportunitats educatives, es projectaran al festival FILMETS els vuit curtmetratges presentats als premis BAFTA. Entre ells hi ha les dues cintes premiades a les categories de ficció i d’animació. Aquest és el segon any consecutiu que el British Council i FILMETS col·laboren estretament en aquesta iniciativa.

La projecció d’aquests curtmetratges del Regne Unit es farà en el marc d’una sessió oficial competitiva, que tindrà lloc dissabte 17 d’octubre a les 19 hores, al Teatre Zorrilla de Badalona. La 46a edició de FILMETS Badalona Film Festival es desenvoluparà aquest any del 16 al 25 d’octubre.

Seguint el protocol de seguretat marcat per les autoritats sanitàries, en aquesta edició, i tot i que l’assistència a FILMETS segueix sent de lliure accés, les persones que hi vulguin assistir s’hauran de registrar prèviament a la pàgina web www.festivalfilmets.cat.

Els dos curts premiats als BAFTA

A l’edició d’aquest any del festival FILMETS es podran veure els dos curts guanyadors dels premis BAFTA 2020 en la categoria de curtmetratge de ficció i animació.

Learning to skateboard in a warzone (If a you’re girl): premi al millor curtmetratge de ficció. Un curt de 39 minuts, dirigit per Carol Dysinger i produït per Elena Andreicheva. El curt explica la història d’una nena afganesa que aprèn a llegir, a escriure i a anar en monopatí a Kabul. Aquesta pel·lícula també ha guanyat aquest any l’Òscar al millor documental curt. La pel·lícula s’estrena fora de competició en el festival FILMETS 2020 ja que la seva durada, 39 minuts, excedeix del límit que marquen les bases del festival (30 minuts).

Grandad was a romantic: premi al millor curtmetratge d’animació. Un curt de 4 minuts dirigit per Maryam Mohajer. A la pel·lícula, un nen explica que el seu avi era un romàntic. Un dia, el seu avi va veure una fotografia de la que més tard seria la seva àvia i aleshores se n’adonà que era l’amor de la seva vida. I decidí anar a conèixer-la.

Els sis curts finalistes als premis BAFTA

Els sis curts també nominats als premis BAFTA 2020, i que per tant van ser finalistes, que es podran veure a la pantalla del Teatre Zorrilla són:

Azaar: dirigida i escrita per Myriam Raja i produïda per Nathanael Baring, amb una durada de 21 minuts. La pel·lícula explica com una tribu de dones espera el retorn dels seus homes de la guerra. Azaar, una de les últimes joves del poble, es relaciona amb la seva mare, la seva àvia i la resta de la tribu mentre aprèn quin és el veritable cost de ser una dona.

Goldfish: dirigit per Hector Dockrill, produït per Harri Kamalanathan i Benedict Turnbull, i escrit per Laura Dockrill, amb una durada de 18 minuts. Després de la mort del seu germà gran, una nena d’11 anys lluita per assimilar el seu dolor. Amb l’única companyia de la seva mare i d’un preciós peix de colors, la seva vida, fins aleshores de color de rosa, es trenca en mil bocins, fins que troba una carta d’un desconegut que ho canvia tot.

Kamali: dirigit i produït per Sasha Rainbow i coproduït per Rosalind Croad, té una durada de 24 minuts. Kamali és l’única nena que va en monopatí en un poble de pescadors. La seva mare, Suganthi, inicia una peregrinació amb l’objectiu de trobar-se amb si mateixa. Separades mare i filla per primera vegada, totes dues han de trobar la llibertat en un món d’homes.

The trap: dirigit per Lena Headey i produït per Anthony Fitzgerald, té una durada de 32 minuts. Quan una dona solitària s’enamora és fàcil compartir amb ella aquesta tendra i sensual història d’un impactant autodescobriment.

In her boots: aquest curt d’animació està dirigit per Kathrin Steinbacher. En els 6 minuts que dura, s’explica com Heidi experimenta coses estranyes. Mentre la seva néta és de visita, de sobte ella comença un viatge a peu que la porta a les parts més amagades dels Alps, desvetllant la raó de la seva passió per les seves botes de caminar. Es tracta d’una història sobre l’intent de Heidi de conservar la seva identitat i autonomia.

The magic boat: aquest curt d’animació està dirigit per Naaman Azhari i produït per Lilia Laurel. Durada de 6 minuts. Una visió íntima de la relació entre una mare i el seu fill enmig del viatge més perillós de les seves vides.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí