ERC Sant Adrià vota en contra de les taxes de l’any vinent i denuncia la greu situació de la Pollancreda

Al ple d’octubre la formació republicana va presentar dues mocions, una pel finançament local i una segona per demanar millores respecte a la instal•lació de plaques fotovoltaiques a la ciutat, i va votar en contra de les taxes per a l’exercici de 2022.

0
233

La primera moció del ple, presentada de forma conjunta per ERC, SAeC i MES, i que reclamava la realització d’una auditoria pública dels comptes de la Seguretat Social, va ser aprovada amb el vot favorable de tota la corporació.

ERC, amb l’adhesió de SAeC i MES, va presentar a més a més dues mocions. La primera, a favor d’un finançament just per al món local. La defensa d’aquesta moció va anar a càrrec del regidor d’Esquerra Antoni Vélez, qui va dir: “no es tracta d’una necessitat puntual o d’un fet partidista, sinó que el que es demanava en aquesta moció era que les flexibilitzacions que s’han permès a les administracions, especialment al món local, es continuïn aplicant durant el 2022.”

La moció, que demanava l’absorció per part de l’Estat de l’import resultant de les liquidacions negatives, l’articulació del fons COVID per part de l’Estat, la sol·licitud d’una pròrroga de la suspensió de les regles fiscals per a l’any 2022 i la definició per part de l’Estat de l’import dels lliuraments a compte per al 2022, va ser aprovada per tots els grups municipals a excepció de C’s, que es va abstenir.

La segona moció d’ERC, que també va comptar amb l’adhesió de SAeC i MES, demanava la instal·lació o millora de les plaques fotovoltaiques en edificis públics, i la creació d’una subvenció específica a la instal·lació d’autoconsum per a la ciutadania. La defensa la va realitzar en Rubèn Arenas, portaveu del grup municipal d’ERC, qui va recalcar que calia actuar davant l’emergència climàtica, dient que “som una ciutat prou gran i a la vegada prou petita, com per intentar implementar mesures agosarades que vagin en la línia de la generació d’energies renovables”.

Als acords, la moció demanava la creació d’una oferta de subvenció directa per a la ciutadania de 150.000€ finançats amb fons propis de l’Ajuntament per a la promoció de la instal·lació de plaques fotovoltaiques i d’autoconsum, la inversió de manteniment per a totes les plaques solars instal·lades en edificis públics i l’ampliació de la quantitat de plaques solars instal·lades a edificis públics. Aquesta moció també va ser aprovada per tots els grups municipals, amb l’excepció de l’abstenció de C’s.

ERC es mostra contraria a les taxes del 2022

Sobre el dictamen relatiu a l’aprovació provisional de les ordenances fiscals per a l’exercici 2022, el partit republicà, a través del regidor Pol Carrión, va defensar el vot contrari argumentant que s’havien fet una sèrie de propostes de forma constructiva i la resposta de l’equip de govern havia estat que calia temps per estudiar-les, quan algunes d’aquestes propostes eren reiterades d’altres anys. “Algunes de les propostes les hem fet ja anteriorment i la resposta ha estat que hi ha una necessitat de temps per estudiar-ho. Però la realitat és que les propostes es repeteixen un any rere l’altre i sempre manca temps per estudiar-les i aplicar-les”. Finalment, tot i els vots en contra d’ERC, SAeC i MES, el dictamen va quedar aprovat.

Seguretat a l’aparcament  de la Pollancreda, altres punts, precs i preguntes

Els republicans també van denunciar de forma serena que al parking públic de la Pollancreda continua una escalada de vandalisme, que la darrera setmana es va saldar amb desenes de rodes punxades i cotxes oberts.

En aquest sentit, els republicans van recordar que no és un problema nou, i de fet van mostrar en el ple una denuncia per aquest fets de l’any 2014. Van demanar a l’equip de govern començar a actuar amb alguna de les múltiples propostes que l’oposició ha realitzat en els darrers mesos, i consideren que esperar que el problema desaparegui per si sol mentre l’equip de govern diu “treballar” en alguna solució no és la millor vía d’afrontar aquest greu problema.

Al torn de preguntes, els republicans van preguntar sobre la situació de les plagues que pateix la ciutat, sobre el compliment de l’ordenança de patinets elèctrics, sobre la manca de manteniment dels parcs infantils i sobre l’endarreriment del cobrament de rebuts del mercat d’encants.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí