ERC Sant Adrià alerta que la regulació dels patinets aprovada fa mesos encara no és vigent

Els republicans alerten que l’ordenança municipal aprovada pel Ple encara no ha estat publicada als butlletins oficials i que, per tant, la Policia Local ha de buscar altres normatives per poder sancionar els infractors que fan un mal ús dels patinets elèctrics.

0
467

Al setembre del 2019, iniciada la legislatura, ERC Sant Adrià va presentar una moció al Ple, que va ser aprovada per una majoria folgada, a on es demanava a l’equip de govern municipal que desenvolupés una normativa municipal per regular els patinets elèctrics.

L’ordenança finalment va ser aprovada al gener d’enguany, en un ple polèmic pel fet que el partit republicà va advertir sobre la mancança d’alguns articles importants que ja preveia la  normativa estatal elaborada per la Direcció General de Trànsit (DGT).

Però tot i haver estat aprovada, i després d’haver preguntat a quatre comissions i dos plens sobre el tema, els republicans han descobert, arran d’una petició a la Policia Local sobre el nombre de denúncies interposades als patinets durant el 2021, que l’ordenança encara no ha estat publicada. Així doncs, li manca validesa jurídica perquè la Policia Local la pugui fer servir de cara a interposar sancions o advertiments als que no la compleixen, motiu pel qual s’han d’emparar en la normativa general de la DGT com a única eina per poder desenvolupar la seva tasca.

Els republicans volen fer pública aquesta situació atès que consideren que després de dos anys l’equip de govern ha tingut prou temps per enllestir l’ordenança, aprovar-la al Ple i publicar-la perquè tingui els efectes desitjats. “És del tot inacceptable que després d’haver-ho demanat per totes les vies encara no tinguem l’ordenança que regula els patinets. És per pura desídia i manca de capacitat per trobar les solucions als problemes de Sant Adrià”, argumenta el portaveu republicà, Rubèn Arenas.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí