Ahir, 14 d’abril, es va celebrar a les instal·lacions del Centre de Formació d’Adults Sant Adrià de Besòs l’acte d’entrega de 60 ordinadors amb targeta de connexió que Endesa ha donat al centre. Aquesta acció forma part del programa per pal·liar la bretxa digital posat en marxa per la Companyia amb un conveni signat amb el Departament d’Educació de la Generalitat a través de la Fundació Endesa. Mitjançant aquest conveni, la Companyia formalitzava l’entrega de 390 ordinadors a 9 centres educatius catalans per posar a disposició dels alumnes amb menys recursos, amb l’objectiu de pal·liar els efectes de la bretxa digital, una realitat que s’ha vist accentuada arran de la pandèmia. A l’acte d’avui hi han assistit Filo Cañete, alcaldessa de Sant Adrià de Besòs; Isabel Buesa, directora general d’Endesa Catalunya, i Jordi Ullod, director del centre, entre d’altres representants de les diferents parts.

El Centre de Formació d’Adults Sant Adrià de Besòs és un dels 9 centres educatius beneficiats per aquest programa. N’hi ha cinc  a Lleida ciutat i un al municipi d’Aitona (al Segrià), un a Balaguer (la Noguera), i un a Flix (Ribera d’Ebre). La tria d’aquests municipis s’ha fet tenint en compte aquells on la Companyia més intensament desenvolupa la seva activitat de generació amb centrals i d’acord amb el Departament d’Ensenyament. Els centres educatius podran facilitar aquests dispositius als alumnes que no en tinguin de propis en cas de confinament del grup classe. Disposar d’un ordinador portàtil per poder seguir les classes de manera telemàtica redueix els riscos sanitaris. Es preveu, també, la formació en competències digitals oberta a tots els professors que hi estiguin interessats. 

L’alcaldessa de Sant Adrià, Filo Cañete, ha destacat el compromís i la sensibilitat social d’Endesa, especialment en l’àmbit de la formació, i ha agraït que a Sant Adrià s’hagi decidit donar suport a una escola d’adults. És important que «les persones que en el seu moment no van poder estudiar tinguin ara l’oportunitat de fer-ho i contribuir a minvar la bretxa digital en aquest col·lectiu»

Des del centre es valoren iniciatives com la de Bretxa Digital, com una “oportunitat per l’escola i l’alumnat”. “Posar a l’abast de l’alumne ordinadors el permet adquirir competències, ser més autònoms i dotar-se de capacitats digitals que els donen un nou horitzó de futur”, explicava el director del centre, Jordi Ullod.

Així mateix, la directora general d’Endesa a Catalunya, Isabel Buesa, ha destacat la rellevància del Pla de Responsabilitat de la Companyia: “El programa Bretxa Digital aconsegueix materialitzar el propòsit que la Companyia es va fixar al març, d’ajudar amb el seu Pla de Responsabilitat Pública allà on més falta fes. Després de la compra de material sanitari i bens de primera necessitat, es requereix ara la reactivació econòmica i social de tot el país i assegurar, com sempre hem dit, que ningú quedi enrere en la transició que vivim”.

El programa Bretxa Digital s’està duent a terme a diferents territoris de l’estat espanyol, a través de conselleries d’educació i ajuntaments. En total, se’n beneficiaran 5.000 estudiants de 500 centres públics repartits en un total de 160 municipis d’arreu de l’estat espanyol. 

Aquesta actuació forma part de la  segona fase del Pla de Reponsabilitat Pública d’Endesa, dotada amb 13 milions d’euros que s’uneixen als 12 milions d’euros d’inversió que la Companyia va realitzar el mes de març, quan s’estava duent a terme la primera fase del mateix.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here