El MhiC s’uneix a les celebracions del 90è aniversari de la II República

Podeu visitar l'exposició 1936-1980. Tres generaciones bajo el mismo techo, de Jaime Martín, del 6 de setembre al 30 d'octubre

0
618

Des del dia 6 de setembre fins al 30 d’octubre, podreu gaudir de l’exposició 1936-1980. Tres generaciones bajo el mismo techo de l’autor Jaime Martín, a la Sala Petita del Museu d’història de la immigració a Catalunya (MhiC). 

L’exposició, comissariada per Cornellà Còmic, s’inscriu dins del cicle d’activitats de Vinyetes migrants. Còmic, migració i memòria que el MhiCestà portant a terme des del passat mes de març sota la coordinació de Lilianna Marín de Mas i David Fernández de Arriba.

Tanmateix des del Museu s’ha volgut cercar un recurs per donar suport a la celebració del 90è aniversari de la proclamació de la Segona República. D’aquesta manera, inicia la tardor amb la commemoració d’aquesta efemèride acompanyada també per altres activitats expositives que aviat se celebraran a l’Arxiu Municipal de Sant Adrià de Besòs «Isabel Rojas Castroverde».

L’exposició

L’exposició 1936-1980: Tres generaciones bajo un mismo techo, mostra la trilogia de l’autor Jaime Martín, de la qual formen part els còmics Jamás tendré 20 años, Las guerras silenciosas i Siempre tendremos 20 años. Tots ells inspirats en la seva família. A partir de la construcció del relat familiar vinculat amb la casa que ha reunir aquestes tres generacions, Jaime Martín ens condueix per la historia mes recent d’Espanya: des del final de la República i la fugida dels seus avis cap a Catalunya, passant pel llarg règim franquista i acabant amb la transició, època que coincideix amb la joventut de l’autor. D’aquesta manera, Jaime Martín crea un vincle generacional on mostra tant les diferències com les similituds entre la seva història, la dels seus pares i la dels seus avis.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí