El Museu d’història de la immigració a Catalunya (MhiC) participa un any més en la celebració del Dia Internacional del Museus 2021 (DIM21),del 15 al 18 de maig, enguany amb activitats i continguts en línia, fruit dels projectes del darrer any i del treball de totes les persones que hi han col·laborat i participat.

Les dues activitats que organitzarà el MhiC amb motiu del DIM21 seran: el Podcast. Viatge nocturn pel MhiC i el Club de lectura: Vinyetes migrants.

A través del Podcast. Viatge nocturn pel MhiC, diverses veus ens aproparan al museu i al seu territori, Sant Adrià de Besòs. Coneixerem el MhiC, la seva temàtica, la gent que l’envolta i les noves eines per saber més del museu. Trobarem també resposta a qüestions com per què el MhiC és un museu del s. XXI i com materialitza la seva vocació educativa? Què significa tenir un fons obert i construït per les aportacions del públic i com això converteix a les persones en actors narratius? Com es relaciona el museu amb el seu entorn, amb les visites guiades i els programes educatius? D’altra banda, el MhiC ja forma part de la comunitat del Visitmuseum i al podcast es presentaran les audioguies del museu, que s’han produït amb el suport de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural.

Podreu endinsar-vos en el Viatge nocturn pel MhiC el 15 de maig, a les 20 h al blog MhiCosmos del web del museu.

El Club de lectura: Vinyetes migrants, que tindrà lloc el 18 de maig, a les 18.30 h (sessió en línia per zoom) es dedicarà al tema del patrimoni amb «La misión de Alou. Una maternidad roja», de Christian Lax. La sessió serà conduïda per la Iria Ros, historiadora d’art de l’ACDCómic i hi participaran l’Ousman Umar, fundador de Feeding Mindes i migrant, i el Jordi Principal, conservador del Museu d’Arqueologia de Catalunya. Les inscripcions són gratuïtes i es poden fer en aquest enllaç.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here