El Mhic acull l’exposició «A pie de valla. Frontera sur»

Es pot visitar fins el proper 8 de gener

0
700

Fins el proper 8 de gener es pot visitar al Museu d’història de la immigració de Catalunya (MhiC) l’exposició «A pie de valla. Frontera sur», del fotoperiodista Antonio Sempere. La mostra ensenya la duresa i la realitat de les persones que arriben als campaments del Marroc, intenten el «salt» i, en alguns casos, arriben a Ceuta, la frontera sud espanyola, que és la tercera via d’entrada a Europa de persones refugiades i migrades pel mar Mediterrani. La situació allà és insostenible i cal continuar parlant-ne i explicant el que passa.
La mostra, realitzada en col·laboració amb la Fundació Josep Comaposada – Sindicalistes Solidaris, consta d’una selecció de fotografies de persones que arrisquen la seva vida per intentar saltar la tanca ubicada al nostre país. Darrera de cada imatge hi ha una persona, una història, una família i una vida humana que només busca una oportunitat per a una vida millor.

José Antonio Sempere és fotògraf de premsa i treballa com freelance per a diverses
agències internacionals de noticies en el nord d’Àfrica. Col·labora amb vàries entitats
socials a favor dels drets humans i es testimoni directe del drama de la immigració
transfronterera, tant en las arribades i salts a la tanca, com de la situació de precarietat que viuen aquestes personas al Marroc. Les seves fotografies han donat la volta al món i han estat publicades en diaris de les cinc continents.
Corresponsal de l’agencia internacional de noticies Pressenza, espai global de periodisme i humanisme, des d’on cobreix la informació sobre fenòmens migratoris i drets humans. Actualment treballa per a Ceuta Actualidad, diari digital d’informació general i independent, que és un mitjà de referència a la zona de Ceuta.

La mostra també es pot visitar virtualment en aquest enllaç:

http://www.ugt.cat/exposicions/

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí