El Club Natació Sant Adrià celebra el seu 50è aniversari

La Real Federación Española de Natación, lliura una placa commemorativa del 50è aniversari del CN Sant Adrià

0
404

En el marc del Campionat d’Espanya “Open” i Júnior a Sabadell, en un acte de lliurament de distincions a esportistes i entitats, la Real Federación Española de Natación va reconèixer amb una placa commemorativa els 50 anys del Club Natació Sant Adrià.

La història del club l’han escrit tots els nedadors/es, entrenadors/es, pares i mares, que han passat per aquesta entitat des dels seus inicis.  Molts campions d’Espanya i de Catalunya i d’altres que no hi han pogut arribar,  però que han format part d’aquesta història.

El Club Natació Sant Adrià neix un 12 de març de 1969, quan una colla d’amics van voler formar un club de natació al seu poble. Amb la presentació del primer estatut a la Federació Catalana de Natació, firmat i segellat pel seu primer president, en Rizal Borrás Durán, quedà formalitzada aquesta nova entitat esportiva.

En el seu inici el Club no disposava de cap piscina coberta per gaudir d’aquest esport i es va haver d’esperar fins a la construcció del Poliesportiu Ricart. Mentrestant el president i la seva junta s’havien de reunir en petits locals del poble, un d’ells l’actual rellotgeria Gerardo. Aquesta colla d’amics com en Vicente Montero, José Gómez, Francesc Royo, Ibañez, Francesc Raja, Florencio Blasco, i el seu president en Rizal Borrás Durán, van formalitzar la primera junta directiva del club, tot i no tenir encara piscina. Els primers socis que van voler formar part d’aquest club van començar a pagar una quota de cinc pessetes al mes.
No va ser fins a l’any 1974, quan van acabar les obres del pavelló del nou Poliesportiu Ricart, i amb la concessió de l’Ajuntament a favor del Club Natació, que el somni es va fer realitat.

El mes de novembre del mateix any començava l’activitat al Club.

El Sr. Miquel Carol primer entrenador, ajudat per l’auxiliar Jordi Montenys, van fer els primers entrenaments, tot i que durant els primers dies van haver de ser només de preparació física a causa de la falta d’aigua calenta, pel no funcionament de les calderes.

A poc a poc els problemes tècnics es van anar arreglant i a mitjans de novembre començaven els primers entrenaments dins de l’aigua.

La primera plantilla de nedadors era molt petita, però en pocs mesos, aquesta plantilla arribava al centenar de nedadors. A poc a poc la piscina s’anava omplint de nedadors, tants que es va haver d’optar a distribuir-los en tres torns.

Al cap de poc d’aquests inicis, a principis del 1975, el primer president en Rizal Borrás Durán, va deixar la presidència en favor d’en Francesc Navarro Pi, ja que, segons l’època i per poder presidir un club esportiu, havies de ser una persona solvent econòmicament o propietari d’un comerç.

A partir de llavors, la trajectòria del club ha continuat fins al dia d’avui, passant diferents presidents i juntes directives, entrenadors, i nedadors, dels quals alguns han aconseguit grans èxits pel club. Hem tingut campions de Catalunya i d’Espanya en les diferents categories, i d’altres que han format una gran plantilla que han fet i fan que en l’actualitat el Club Natació Sant Adrià sigui conegut i reconegut en tot l’àmbit nacional.