CS Sant Adrià de Besos presenta una moció per a obligar l’Ajuntament a complir amb la nova llei contra les ocupacions i iniciï l’expulsió dels ocupes del municipi

L'alcaldable de CS, Oscar Marjalizo, insta l'Ajuntament a actuar enfront de totes les ocupacions de les quals tingui constància.

0
341

L’alcaldable de Ciutadans (CS) a Sant Adrià de Besòs, Oscar Marjalizo ha anunciat la presentació d’una moció per a obligar l’Ajuntament de la ciutat a desnonar els ocupes instal·lats en habitatges de la ciutat. “El govern municipal ja no té cap excusa després que el Parlament hagi aprovat una llei contra les ocupacions que generen problemes de convivència en les comunitats de veïns i, per tant, exigim que el primer dia que entri en vigor iniciïn els tràmits per a desocupar els habitatges del municipi que tants problemes estan generat i porten tants maldecaps als veïns”, ha manifestat Marjalizo. Per al regidor liberal, la moció és necessària “perquè coneixem el tarannà del govern municipal, que és no fer res i esperar que els problemes es resolguin sols, o en el cas de la nostra ciutat on moltes ocupacions s´han evitat graciés a les actuacions dels propis veïns dels edificis afectats”.

Marjalizo ha indicat que amb la moció pretén que el govern adquireixi el compromís per a iniciar els desnonaments dels ocupes conflictius. “Hi ha marge per a actuar immediatament perquè la llei el que reclama és que s’aportin actes policials, queixes i denúncies dels veïns del bloc amb ocupes i d’això anem sobrats a Sant Adrià”, ha indicat l’edil. A més, també ha instat els veïns a exigir a l’Ajuntament que actuï en els casos d’ocupacions en els seus edificis.

La llei aprovada en el Parlament posa especial èmfasi en els grans tenidors, especialment els blocs d’habitatges propietat d’entitats bancàries. “Aquesta llei no és una panacea, podria ser molt millor, però no volem perdre cap oportunitat per a començar a rebaixar el volum d’ocupacions a Sant Adrià”, ha insistit Marjalizo. El portaveu dels liberals, reclama “voluntat i agilitat” en el combat contra aquest fenomen perquè “hem vist com sovint alguns aprofiten l’ocupació d’habitatges per a activitats delictives lligades al tràfic de drogues, el frau en el subministrament elèctric i la consegüent problemàtica de convivència i civisme amb la resta de veïns, i això s’ha d’acabar”.