7.5 C
Sant Adrià de Besòs
domingo, febrero 25, 2024
spot_img

Crítica a la gestió de l’empresa municipal EUSAB per posar en perill nou llocs de treball

L’oposició frontal de tots els grups polítics al darrer consell d’administració de l’empresa municipal EUSAB -celebrat el passat dijous 25 de febrer-  va impedir que nou treballadors d’un dels seus serveis es quedessin a l’atur, ja que l’empresa Actua, encarregada de controlar els accessos al pàrquing de la plaça de la Vila i del dipòsit municipal els darrers dos anys, havia fet fallida i EUSAB havia decidit rescindir-ne el contracte amb data 28 de febrer. 

Així, EUSAB va comunicar a la reunió informativa amb els grups municipals que la nova empresa escollida per fer-se càrrec del servei a partir de l’1 de març era Barna Porters Seguretat, però no podia “subrogar els treballadors”. El govern municipal va dir que hi havia el compromís verbal que al cap d’uns mesos l’empresa els contractaria de nou, però Sant Adrià en Comú no estava disposat a tolerar que acomiadessin a aquestes persones, i a més sense tenir cap garantia de l’empresa, només de paraula, que els tornessin a contractar. Divendres, l’Ajuntament va comunicar als grups municipals que finalment Barna Porters sí tenia intenció de subrogar el personal.

Davant d’aquest fets, Sant Adrià en Comú critica la manca d’informació que el govern municipal ha mostrat en tot el procés i de no haver actuat abans davant dels problemes econòmics d’Actua i evitar així una situació límit. L’Ajuntament va informar que la nova empresa no es podia fer càrrec del deute anterior, però és sabut que no hi havia cap deute perquè EUSAB ja havia pagat als treballadors vàries nòmines i la seguretat social a compte de les factures d’Actua.

Una altra de les crítiques a la gestió de l’empresa municipal adrianenca és l’opacitat amb què porta a terme els diferents processos de subcontractació dels serveis: des del novembre de 2017, quan es va contractar Actua amb caràcter d’urgència, fins a l’octubre de 2018, l’empresa va dur a terme la prestació del servei sense plec de condicions. 

Per tot això, Sant Adrià en Comú reclama més transparència en la gestió d’EUSAB i demanem que es publiqui, tal i com marca la llei, tota la informació al portal. També hem sol·licitat a la vicepresidenta del consell d’administració d’EUSAB, Ruth Soto, tota la documentació del cas, tant la finalització del contracte amb Actua com el subscrit ara amb la nova empresa Barna Porters.

Text: Sant Adrià en Comú

Últims Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
0SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles