CaixaBank mobilitza la seva xarxa d’oficines per què 114 nens i nenes de Barnabitas tinguin el regal de Nadal que desitgen

La iniciativa compta amb la col·laboració de programa CaixaProinfància de la Fundació ”la Caixa”, el programa de Voluntariat de CaixaBank i més de 400 entitats socials vinculades a la lluita contra la pobresa infantil de totes les comunitats autònomes.

0
1049

CaixaBank ha obert dilluns una nova edició de la iniciativa solidària “L’Arbre dels Somnis”, la primera en què l’acció arribarà a les 4.000 oficines de la xarxa de CaixaBank, fet que suposa ampliar l’abast a gairebé 2.000 poblacions de tot Espanya i aconseguir que 25.000 nens i nenes en situació de vulnerabilitat puguin tenir aquest Nadal el regal que desitgen.
L’entitat presidida per Jordi Gual i dirigida per Gonzalo Gortázar organitza “L’Arbre dels Somnis” en col·laboració amb el programa CaixaProInfància de la Fundació ”la Caixa”, el programa de Voluntariat de CaixaBank i més de 400 entitats socials de totes les comunitats autònomes.
Es preveu que l’edició 2020, la quarta en la història de la iniciativa, mobilitzarà milers de persones, entre entitats col·laboradores, treballadors socials, voluntaris, empleats i clients de l’entitat financera, per fer realitat els desitjos de les 25.000 cartes rebudes.

Entre les organitzacions col·laboradores, figuren Creu Roja, Càritas, Secretariat Gitano o Save the Children, així com els serveis socials de nombrosos municipis i petites entitats d’àmbit local, moltes d’elles adherides al programa CaixaProinfància de la Fundació ”la Caixa”.
L’abast rècord de la nova edició de “L’Arbre dels Somnis” s’emmarca en el context de la crisi actual provocada per la pandèmia de la Covid-19. La pobresa de famílies i nens i nenes en situació de vulnerabilitat s’ha agreujat i, a més, s’està estenent a unes altres famílies que, fins a la data, no patien privacions. Actualment, hi ha 2,1 milions de nens i nenes espanyols afectats, la tercera taxa més gran de tota la Unió Europea, després de Romania i Bulgària.
Segons dades de Save the Children, el percentatge de menors en situació de pobresa ha crescut a Espanya un 15% des del març i, a tancament del 2020, un de cada tres podria veure’s en aquesta situació.


Realització de somnis
El 2020, “L’Arbre dels Somnis” compta amb un total de 6.503 cartes, que es poden recollir des d’avui en les oficines de CaixaBank a la província de Barcelona. La iniciativa arriba per primera vegada a totes les poblacions de la demarcació.
A Sant Adrià de Besòs, l’acció amb 114 cartes es desenvolupa en col·laboració amb
l’associació juvenil Barnabitas L’objectiu principal de “L’Arbre dels Somnis” és fer possible el desig de nens i nenes que difícilment tindran per Nadal el regal que volen pels escassos recursos econòmics de la seva família. Per això, els nens beneficiaris de la iniciativa han escrit una carta demanant els regals que els agradaria rebre.
Totes aquestes cartes s’han distribuït per tota la xarxa de CaixaBank. Clients i empleats poden sol·licitar una de les cartes i, d’aquesta manera, contribuir a fer realitat el desig expressat pel petit. Un cop el paquet estigui preparat, s’haurà de lliurar en la mateixa oficina on es va rebre la carta, amb una etiquea identificativa que facilita l’organització per garantir la traçabilitat i correcte lliurament.
El termini per a la recepció dels regals finalitzarà l’11 de desembre.

Per multiplicar l’abast de “L’Arbre dels Somnis”, la iniciativa, que fins a la data se celebrava només en una part de les oficines retail de CaixaBank, s’amplia a tota a la xarxa de banca de particulars, així com a 40 centres d’empreses i als de serveis corporatius de l’entitat.
Gràcies a això, “L’Arbre dels Somnis” aconseguirà el 2020 la més gran extensió de la seva història en el territori espanyol. CaixaBank compta amb la xarxa comercial més gran del sector financer a Espanya, amb presència en el 100% de les poblacions de més de 10.000 habitants i el 94% de les de més de 5.000.
Així mateix, es desenvoluparà una àmplia campanya en xarxes socials, que es podrà seguir amb l’hashtag #ArbredelsSomnis.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí