24.1 C
Sant Adrià de Besòs
miércoles, mayo 29, 2024
spot_img

Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs presenten una Aliança per a la recuperació de la comarca del Barcelonès Nord-Besòs

L’alcalde de Sant Adrià de Besòs, Joan Callau; l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, i l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, han presentat aquest migdia a la Sala Pinós de la Biblioteca Font de La Mina de Sant Adrià de Besós, el Manifest “Aliança per a la recuperació de la comarca del Barcelonès Nord-Besòs”.

En l’acte de presentació s’ha destacat que “la desaparició del consell comarcal del Barcelonès el desembre de 2019 ha deixat els municipis de la riba nord del Besòs sense una estructura institucional de coordinació entre els ajuntaments d’aquest entorn” i que tots tres municipis volen tenir, en representació dels més de 400.000 ciutadans i ciutadanes que hi viuen, una interlocució amb la Generalitat de Catalunya i la resta d’administracions públiques, incloses les de l’àmbit europeu. Tots tres municipis volen superar les dificultats per a la gestió dels serveis d’abast comarca i la coordinació necessària dels recursos existents per impulsar polítiques estratègiques per al desenvolupament d’aquest territori.

Els alcaldes de Badalona i Sant Adrià de Besòs i l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet han volgut remarcar en els seus parlaments que la pandèmia de la Covid19 ha posat al descobert les mancances i les oportunitats d’un territori castigat i empobrit econòmicament i que no ha estat mai el destí de les inversions fetes els darrers 30 anys per la Generalitat de Catalunya. Per això, a través del Manifest presentat avui, poder aprofitar els potencials que aquest territori té i es reclamen plans d’actuacions i inversions estratègiques que permetin oferir oportunitats de progrés i de feina, amb una reindustrialització i amb una atracció d’inversions per tal de generar ocupació.

El Manifest presentat reclama un marc “supralocal que vagi més enllà de la riba del Besòs” i que és del tot necessari un lideratge metropolità per a desenvolupar projectes estratègics de desenvolupament econòmic i social.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha destacat que “reclamem el reconeixement i el suport que ens mereixem, volem situar els nostres municipis al lloc que els pertoca i no ens resignem al paper de convertir-nos en el traster metropolità d’allò que no agradi a la capital”. “Tenim una realitat de pobresa i d’atur, però també creiem fermament que som un territori de grans oportunitats i potencialitats que podem portar més enllà de l’àmbit metropolità”.

Per a l’alcalde de Sant Adrià de Besòs, Joan Callau, aquesta aliança dels tres municipis és “una crida perquè ens facin cas, és la millor manera de buscar complicitats i suports per a projectes comuns que millorin les condicions econòmiques i socials d’aquest territori “.

L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Nuria Parlon, ha ressaltat que “per sobre de diferències ideològiques volem que Generalitat i l’Estat ens tinguin presents en dotar-nos de recursos i en oferir-nos el suport per a projectes i estratègies de desenvolupament econòmic i social, amb els estralls de la pandèmia, aquest territori no pot esperar més”. A més, l’alcaldessa ha reclamat una “Llei integral de barris que ajudi a tots els ajuntaments a abordar les qüestions d’urbanisme, socials, d’ocupació i de seguretat que ens afecta al conjunt d’ajuntaments”.

Els màxims responsables municipals han anunciat que en les pròximes setmanes mantindran trobades amb les principals institucions de Catalunya i de l’Estat per demanar col·laboració i per impulsar totes les potencialitats que els tres municipis ofereixen.

En aquest enllaç es pot trobar el manifest Aliança per a la recuperació de la comarca del Barcelonès Nord-Besòs.

Últims Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
0SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles