24.1 C
Sant Adrià de Besòs
miércoles, mayo 29, 2024
spot_img

Arriba la T- metropolitana

Amb l’objectiu de facilitar l’ús dels títols socials de transport públic, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) substituirà, de manera progressiva, la targeta rosa gratuïta i el passi d’acompanyant per la T-metropolitana, una nova targeta, més moderna, que funciona amb tecnologia sense contacte (contactless), de la mateixa manera que ho fa la T-mobilitat, i té més avantatges que les targetes magnètiques que s’han fet servir fins ara. Posteriorment, un cop es pugui carregar la T-4 als canals externs habituals (estancs, quioscos i establiments de travesses i loteries), l’AMB també anirà substituint progressivament la targeta rosa reduïda per la T metropolitana.

Amb aquest canvi, els tres títols socials multiviatge de l’AMB se substituiran per un suport de plàstic de color vermell que serà més fàcil i ràpid de fer servir per als usuaris, que podran moure’s en transport públic pels 36 municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona més còmodament. Només hauran d’acostar la seva T-metropolitana a la pantalla dels lectors de targeta sense contacte, els mateixos on es pot validar la T-mobilitat, que hi ha als transports i a les estacions.

A més, serà més resistent i, si s’espatlla, els usuaris en podran demanar una de nova. No caldrà renovar-la cada any i es podrà desactivar en cas de pèrdua o robatori, de manera que en el cas de la T-metropolitana targeta rosa reduïda es conservaran els viatges restants.

Calendari previst d’implantació

Al llarg dels propers mesos, els usuaris que ja feien servir algun dels títols socials de l’AMB rebran automàticament la T-metropolitana a casa. La nova targeta durà incorporat el mateix títol social que els usuaris tenien concedit (targeta rosa gratuïta, targeta rosa reduïda o passi d’acompanyant), i podran fer-la servir així que la rebin, perquè ja estarà activada.

En cas que un mateix usuari tingui targeta rosa i passi d’acompanyant, rebrà dues targetes T- metropolitana, una per a cada títol que tingui concedit.

D’altra banda, els ciutadans que no siguin usuaris dels títols socials de l’AMB i vulguin sol·licitar-los hauran de recollir els impresos de sol·licitud en qualsevol dels 36 ajuntaments metropolitans o descarregar-los del web tmetropolitana.amb.cat. Un cop emplenats, els hauran d’enviar per correu postal o mitjançant un formulari web.

Durant un temps conviuran els sistemes nou i antic perquè el desplegament serà progressiu. Mentre els usuaris actuals no rebin la nova targeta, podran utilitzar el títol de sempre amb tranquil·litat.

Últims Articles

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
0SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles