6.3 C
Sant Adrià de Besòs
lunes, diciembre 6, 2021
spot_img

Sant Adrià participa en la 4a edició de l’Acció Platges Met de l’AMB

El proper diumenge 24 d’octubre es portarà a terme la 4a edició de l’Acció Platges Met, una jornada de sensibilització ambiental conjunta,que tindrà lloc als vuit municipis del litoral metropolità. Un dels principals objectius és donar a conèixer les platges i ensenyar com protegir-les i defensarles davant dels diferents reptes que en condicionen la gestió diària i la preservació, com ara el canvi climàtic o la regressió del litoral.

L’Acció Platges Met s’emmarca en el 15è cicle d’activitats als parcs, platges i rius metropolitans i està organitzada per l’AMB, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona i els ajuntaments dels vuit municipis metropolitans del litoral, entre ells  Sant Adrià de Besòs.

Aquesta jornada lúdica té quatre objectius principals:

  • Conscienciar la població sobre els reptes i els problemes del litoral
  • Contribuir a l’augment del civisme per part dels usuaris metropolitans
  • Canviar la percepció social sobre les platges, perquè es concebin com a espais naturals i ecosistemes amb funcions socioambientals importants en el nostre territori
  • Descobrir la importància de la biodiversitat en aquests espais

Les activitats, que es faran de manera simultània, estan destinades a públics de totes les edats, des de famílies fins a qualsevol persona interessada per temes ambientals. Les actuacions participatives estan relacionades amb la competència de l’AMB sobre la gestió integral de les platges:

  • Plantacions a les dunes: Castelldefels, Sant Adrià de Besòs i Gavà acolliran la plantació de borrons i altres plantes autòctones dels sistemes dunars. Es tracta d’espècies vegetals que potencien la formació d’aquests ecosistemes naturals, ja que actuen com a barrera davant dels temporals i l’erosió de la costa.
  • Detecció de microplàstics: tècniques de ciència ciutadana que ensenyaran a localitzar aquests elements amb instruments com sedassos i filtres.
  • Observació de la biodiversitat: censos de flora i fauna a les platges de Montgati del Prat de Llobregat.

L’AMB anima els participants a fer servir les xarxes socials amb els hashtags: #DefensemPlatgesAMB, #AccioPlatgesMet, #PlatgesMetropolitanes i #PlatgesAMB.

Per participar a les activitats, és imprescindible inscriure-s’hi prèviament, tret de les que s’emmarquen a les Jugatecambientals de Gavà, Montgat, Castelldefels i Sant Adrià de Besòs.

 Informació i inscripcions

Últims Articles

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

3,391FansMe gusta
1,592SeguidoresSeguir
11suscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles