Sant Adrià actualitzarà el seu Pla de Mobilitat Urbana, a proposta d’ERC

Els republicans tiren endavant una moció al ple municipal per actualitzar el Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible de la ciutat, desfasat i desactualitzat des del 2016

0
236

Davant els reptes en mobilitat de la ciutat, així com els canvis urbanístics i les noves necessitats de la ciutadania, els republicans van proposar l’actualització del Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible. Proposta que va ser ben rebuda pel ple i aprovada per àmplia majoria.

El consens va ser ampli en el darrer ple municipal de Sant Adrià de Besòs, on els republicans van presentar una proposta constructiva per fer front als reptes en mobilitat i la construcció d’una ciutat més sostenible.

Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Adrià va presentar una proposta de moció per actualitzar el Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible, aprovat el 2016, per fer front als canvis urbanístics, socials i tecnològics que ha experimentat la ciutat. Aquesta actualització busca abordar els nous desafiaments i oportunitats en matèria de mobilitat, com ara la necessitat de reduir les emissions de CO2, promoure el transport públic i compartit, millorar la seguretat viària i el soroll del trànsit, i aprofitar les noves tecnologies com la intel·ligència artificial.

A més, la moció subratlla la importància d’estratègies que fomentin la mobilitat a peu, l’incorporació d’una perspectiva feminista en l’urbanisme, i la participació ciutadana en la planificació i execució del pla de mobilitat. ERC demana iniciar els tràmits per actualitzar el pla, establir objectius més ambiciosos i mesurables, millorar la infraestructura del transport públic, adoptar mesures per la seguretat i el soroll, aprofitar la tecnologia emergent, desenvolupar estratègies per la mobilitat a peu, incorporar la perspectiva feminista, garantir la participació ciutadana, assignar els recursos necessaris i informar a les associacions de veïns de l’aprovació de la moció.

Aquesta actualització és considerada essencial per garantir un futur més sostenible, saludable i pròsper per a la ciutat i els seus habitants.

La moció va comptar amb l’adhesió de Sant Adrià en Comú (SAEC) i amb el suport i agraïment del PSC i l’equip de govern. Només el PP i l’extrema dreta van mostrar dubtes en la construcció d’un Sant Adrià més sostenible i amb millor mobilitat.

Un pla de sequera llargament esperat
Els republicans van celebrar l’aprovació inicial del Pla d’emergència per sequera. Al desembre de 2022, van presentar una proposta, conjunta amb Sant Adrià en Comú i Moviment d’Esquerres per fer aquest tràmit, davant la previsible i imminent arribada de la sequera, per tal que l’equip de govern complís amb l’objectiu de tenir-lo aprovat.

Aleshores, Sant Adrià figurava com un dels pocs municipis del país que encara no el tenien aprovat. L’equip de govern del PSC, en aquell moment, va dir que era una proposta oportunista i que ja s’hi estava treballant. Però un any i escaig després s’ha demostrat que aquella proposta republicana era necessària i oportuna, ja que va ser l’empenta perquè s’hagi pogut aprovar ara, de forma inicial.