10.5 C
Sant Adrià de Besòs
martes, marzo 9, 2021

El fons submarí del litoral metropolità nord té pendents molt més pronunciats que les platges del delta del Llobregat

L’ Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), a través del servei de Cartografia, ha publicat en obert els resultats de la campanya batimètrica de les platges del Besòs que va fer el passat mes de maig del 2020. A partir d’ara, aquest coneixement s’integrarà al Pla d’estabilització de les platges i servirà com a base dels estudis previs del litoral metropolità nord, que es presentaran entre el febrer i el març d’aquest any.

Les mesures que es van portar a terme s’han materialitzat en una sèrie de mapes i models que simulen com és la part submergida del litoral metropolità. El producte resultant consisteix en un model digital del fons marí amb diferents colors que expressen les diferents profunditats i la visualització d’altres elements, com poden ser roques, espigons submergits o dics. 

Aquest producte digital es coneix com a cartografia marina i es pot consultar i descarregar gratuïtament al Geoportal de cartografia de l’AMB.

Els resultats principals d’aquesta investigació marina del litoral metropolità nord són els següents: 

  • Existència d’una rampa o pendent que assoleix gairebé 20 metres de profunditat i va baixant des de primera línia de la costa fins a 400 metres de distància en línia recta.
  • El litoral de Sant Adrià de Besòs assoleix profunditats més grans a menys distància: 18 metres de profunditat a 300 metres de distància respecte de la primera línia de mar.
  • Badalona, aquesta rampa és molt més pronunciada, de manera que a menys distància hi trobem més profunditat: 20 metres de fondària a 300 metres de l’espigó del port de Badalona.
  • A Montgat: el fons marí és més suau i la rampa submergida és menys inclinada, però parteix de nivells més profunds a primera línia de la costa. Té una fondària de 10 metres a una distància de 500 metres, mesurada des de la línia de costa.

Últims Articles

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

3,387FansMe gusta
1,523SeguidoresSeguir
3suscriptoresSuscribirte
Publicitat

Últims Articles