19.1 C
Sant Adrià de Besòs
lunes, mayo 20, 2024
spot_img

Sant Adrià orgullós contra la LGTBIfòbia

El 17 de maig és el Dia Internacional contra l’LGTBIfòbia. Encara avui hi ha una bona part de la societat que dubta que la commemoració d’aquestes dates i les polítiques públiques LGTBI+ siguin necessàries. Les dades següents  il·lustren la situació actual de Catalunya respecte a l’LGTBIfòbia i demostren que les polítiques públiques són imprescindibles.

El 2023 ha estat l’any amb més denúncies per agressions físiques i/o verbals, des que se’n fa registre, contra les persones del col·lectiu LGTBIQ+: 302 agressions―actes de discriminació o violència LGTBIfòbica. Respecte a 2022 i a 2021, aquestes xifres suposen un augment d’agressions denunciades del 27,4% i del 6,3%, respectivament. Barcelona, com a ciutat amb una població molt superior a la resta, ha estat la ciutat amb més registres (160 incidències). Els espais on s’han registrat aquests fets són, majoritàriament, la via pública, els espais d’oci nocturn, el transport públic i les xarxes socials, de major a menor incidència. Pel que fa a les persones agredides, l’home gai ha estat la persona agredida més freqüent (119 homes), seguit del col·lectiu trans, que ha suposat el 25% de les agressions registrades, majoritàriament dones. Pel que fa al col·lectiu agressor, el 90% van ser homes. Pel que fa al primer trimestre de 2024, les dades de l’Observatori Contra l’Homofòbia mostren que ja hi ha hagut 58 incidències per LGTBIfòbia, 35 d’elles a Barcelona. De totes les agressions, 9 les han patit dones LBT.

El fet que aquest últim any s’hagin registrat més incidències que mai no és resultat d’una pitjor situació social que anys enrere, sinó el resultat que la gent tingui l’oportunitat de denunciar situacions que ja passaven i la consciència de quins són els seus drets i també de què són els delictes d’odi LGTBIfòbics. Així doncs, el fet que cada cop més persones denunciïn aquests actes és la manera de demostrar que aquestes situacions passaven i passen, i de fer palès que cal invertir recursos en serveis i polítiques públiques per garantir els drets de totes les persones i erradicar totes les formes de violència cap al col·lectiu LGTBI+.

PROGRAMA D’ACTES

En commemoració del 17 de maig, Dia Internacional contra la LGTBIfòbia i del 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull i per l’Alliberament LGTBIQ+ s’han organitzat tot un seguit d’activitats per sensibilitzar la població i caminar cap a una societat contra la LGTBEòbia.

Últims Articles

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
0SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles