Junts per Catalunya va exposar ahir a la Biblioteca de Sant Adrià el seu model de seguretat per a Sant Adrià, basat en dos eixos: reforçament policial i fre a la multi reincidència.
La inseguretat és la primera preocupació de la ciutadania adrianenca i per aquest motiu Junts va fer una exposició del seu model de seguretat, mostrant models d’èxit com els de la Barcelona de Trias, el de Manlleu i el de Cabrera de Mar, tots ells liderats per governs de Junts per Catalunya.
A l’acte hi van participar Àngel Gil, Alcaldable de Junts a Sant Adrià, Jordi Martí, President del Grup Municipal de Junts a Barcelona, Arnau Rovira, Alcalde de Manlleu i Òscar Fernàndez, Alcalde Cabrera de Mar.
L’alcaldable Àngel Gil va subratllar la inseguretat creixent que pateix la ciutat i va exposar la necessitat de dotar de més agents, material i condicions laborals a una Policia Local que ha de servir a una ciutat diversa i que ha de fer front a situacions cada cop més complexes. Va exigir que la presència de més dotacions de Mossos d’Esquadra al barri de La Mina no fos només un fet temporal sinó que esdevingui estructural fins que s’hagi pacificat el barri, tot reclamant que les veïnes i veïns de La Mina tenen el mateix dret a viure segurs que cada veí de Sant Adrià i del país.
També va destacar la necessitat d’acabar amb els nombrosos punts foscos existents i que fan de fronteres d’inseguretat que limiten el lliure moviment de la gent gran i les dones, així com millorar la neteja de la ciutat.
Jordi Martí va exposar el model de la Barcelona de l’Alcalde Trias que va reduir de manera significativa els delictes a la ciutat de Barcelona i va fer que la seguretat passés de la primera preocupació a la setena al final del seu mandat i que malauradament va tornar al primer lloc amb Ada Colau. Aquest model basat en un augment de nombre de places de Guàrdia Urbana i una millor coordinació amb la resta de cossos policials, afegit al reforçament de l’autoritat i a campanyes concretes en barris determinats va fer que Barcelona fos un model d’èxit.
Arnau Rovira va presentar el model de seguretat que ha convertit a Manlleu en la tercera ciutat del país amb menor nombre de delictes i que ha passat per una millora organitzativa de la policial local creant el GREIP (Grup de Reforçament d’Emergències i Proximitat) que han fet baixar els delictes i la percepció de seguretat, actuant sobretot en delictes d’alta intensitat i desocupacions.
Per la seva banda, Òscar Fernàndez va explicar el model de Cabrera de Mar, que està basat en la divisió i el control per corones i zones i on s’ha fet una inversió notable amb càmeres de seguretat i plans específics i de proximitat que donen visibilitat a la Policia Local i doten de seguretat a la població.
Tres models diferents que tenen en comú, un gran descens dels delictes, fre a la multi reincidència, compromís amb la gent i política útil.