21.8 C
Sant Adrià de Besòs
martes, junio 25, 2024
spot_img

L’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs activa una campanya per promoure el reciclatge d’envasos de vidre a l’hostaleria

L’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs posa en marxa una campanya informativa adreçada establiments d’hostaleria i restauració amb l’objectiu de facilitar-los el reciclatge dels residus de vidre.

La iniciativa arrenca va començar el 18 de novembre i tindrà entre 2 i 3 mesos de durada. En primer lloc, s’enviarà un comunicació a tots bars, cafeteries i restaurants de la ciutat informant sobre aquesta acció. Posteriorment un equip d’informadors ambientals acreditats visitaran els establiments amb la finalitat d’informar-los sobre la correcta separació dels residus d’envasos de vidre i recordar-los les obligacions que tenen els establiments comercials en matèria de gestió de residus.

En aquest sentit, es farà incidència en solucionar possibles dubtes dels responsables de la separació de residus als establiments i en conèixer les seves necessitats específiques. En successives visites, es verificarà si els establiments estan gestionant correctament els residus que generen.

Després d’una primera fase d’informació i anàlisi, la campanya també vol potenciar la dotació d’infraestructures per facilitar la separació i el transport dels residus d’envasos de vidre fins al contenidor. Per això, gràcies a la col·laboració amb l’entitat sense ànim de lucre Ecovidrio, es lliurarà de forma gratuïta als establiments que ho sol·licitin cubells de diferents capacitats en funció del volum de residus que generin.

A més, el treball de camp també permetrà detectar les àrees d’aportació de contenidors on es serà adient col·locar nous contenidors de vidre amb sistema d’elevació per tal de facilitar el buidatge de grans quantitat de residus de vidre, un fet que facilita el reciclatge als grans generadors d’aquest residu, com són els bars i restaurants.

Aquesta campanya s’emmarca en la voluntat de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs i Ecovidrio d’impulsar mesures adreçades a fomentar la recollida selectiva de residus municipals. La Unió Europea ens marcava recollir selectivament el 50% dels residus l’any 2020, mentre que a Sant Adrià de Besòs vam arribar al 29,91% de recollida selectiva. El 2025 l’objectiu serà del 55%.

Millorar aquestes xifres requereix de la col·laboració de l’administració, els comerciants i la ciutadania per tal de generar menys residus i assegurar el seu reciclatge, una acció que esdevé un factor clau en la lluita contra l’emergència climàtica.

El sector de l’hostaleria i la restauració genera gairebé el 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús que es comercialitzen a tot l‘Estat, de manera que és un sector clau per a la consecució dels objectius de reciclatge. Per això, aconseguir el compromís dels professionals del sector i consolidar hàbits sostenibles suposa una millora significativa en la lluita contra el canvi climàtic.

Últims Articles

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
0SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles