21.5 C
Sant Adrià de Besòs
domingo, julio 14, 2024
spot_img

L’ Ajuntament de Sant Adrià i La Sansi donen 3.200 euros de la recaptació de la setena Cursa popular per l’ELA a la Vall d’Hebron Institut de Recerca

Avui se celebra el Dia mundial de l’Esclerosi Lateral Amiotròfica, una jornada impulsada per l’Aliança Internacional d’Associacions d’ELA/MNM, per donar a conèixer la malaltia i conscienciar de l’impacte que suposa en la qualitat de vida de les persones afectades. La data escollida coincideix amb el solstici d’estiu amb l’objectiu d’esdevenir un punt d’inflexió en la cerca de la causa, el tractament i la cura de l’ELA.

L’ELA és una malaltia del sistema nerviós central caracteritzada per una degeneració progressiva de les neurones motores (encarregades de controlar el moviment de la musculatura voluntària) a l’escorça cerebral, tronc de l’encèfal i medul·la. Aquestes neurones deixen progressivament de funcionar i moren, la qual cosa provoca debilitat i atròfia muscular.

L’ELA afecta i modifica la vida de la persona malalta, però també, i de manera molt significativa, la de l’entorn familiar. No totes les famílies responen igual davant l’impacte psicològic i emocional que genera una malaltia d’aquest tipus. Factors com la situació econòmica, les relacions afectives i els recursos interns i externs de què disposa condicionen la seva actitud per fer front a la malaltia.

Avui 21 de juny, coincidint amb el Dia mundial de l’ELA, Filo Cañete, alcaldessa de Sant Adrià; Francisco Burgos, regidor d’Esports, i José Luís Blanco, de La Sansi, han donat el xec benèfic de 3.200 euros de la recaptació de la setena edició de la Cursa popular per l’ELA, celebrada el passat 2 de juny, a Albert Salazar, gerent; Raúl Juntas, cap d’unitat; i José Manuel Vidal, investigador del Vall d’Hebron Institut de Recerca com a col.laboració per a la investigació d’una cura de l’ELA.

Sant Adrià celebra des de fa set anys la Cursa popular per l’ELA organitzada per La Sansi i l’Ajuntament de la ciutat. Part de la recaptació de la carrera es destina organitzacions que treballen en la recerca de la malaltia i en millorar les condicions de vida dels afectats i les seves families. En les set edicions de la Cursa popular per l’ELA s’han recaptat més 23.000 euros que s’han destinat a aquesta finalitat.

Últims Articles

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
0SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles