Grup TERSA, l’empresa especialitzada en la gestió de serveis ambientals relacionats amb l’economia circular i participada per l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), ha generat un 41% més d’energia renovable el 2022 gràcies a les 177 instal·lacions fotovoltaiques que gestiona a Barcelona i la seva àrea metropolitana. En total, l’energia produïda per aquestes instal·lacions fotovoltaiques és de 3.935.640 kWh, una dada superior a la generada l’any 2021, quan es van produir 2.790.549 kWh d’energia. Aquesta energia es va destinar principalment, a l’autoconsum, en el cas de les plaques fotovoltaiques d’autogeneració i, també, es va comercialitzar en el cas de les instal·lacions connectades a la xarxa elèctrica.
Aquest increment en la producció d’electricitat és una mostra de l’aposta per la generació d’energies renovables i l’impuls d’un model energètic més sostenible. De fet, Grup TERSA gestiona de manera integral un 17,21% més d’instal·lacions fotovoltaiques que l’any 2021, la majoria d’elles, 150, es troben a la ciutat de Barcelona i la resta, 27, són a l’àrea metropolitana. De totes les instal·lacions, en destaca la de la pèrgola del Fòrum, a la ciutat de Barcelona, amb una superfície superior als 3.400 m2 i que, l’any passat, va generar un total de 444.011 kWh d’energia verda. Gràcies a aquestes 177 instal·lacions fotovoltaiques, s’ha evitat cada any l’emissió de 1.019 tones de CO2 a l’atmosfera.
La gestió integral de les instal·lacions, en creixement amb nous projectes de l’AMB
Fa més de 14 anys que l’oferta de servei de gestió integral d’instal·lacions fotovoltaiques és una línia estratègica i de negoci clau per Grup TERSA, fet que posa en valor la seva experiència en el sector i la confiança de les administracions públiques en l’empresa. Fruit d’això, és Grup TERSA qui, per encàrrec de l’Ajuntament de Barcelona i l’AMB, vetlla per l’òptim funcionament i l’optimització de la producció elèctrica de les d’Instal·lacions Energia Solar Fotovoltaica (IESFV) i fotolineres (estacions per recarregar vehicles elèctrics) de Barcelona i la seva àrea metropolitana.
Per David Prous, Director de Transició Energètica del Grup TERSA, “actualment ens trobem en un moment d’expansió d’aquests tipus d’instal·lacions, que es presenten com una alternativa sostenible als reptes que energètics que afrontem actualment en el territori”. Es una línia de negoci que, previsiblement, seguirà a l’alça en els propers anys per tal de donar resposta a la demanda de projectes sostenibles per part de la societat i per fer front a la transició energètica. De fet, Grup TERSA preveu la posada en marxa de 88 projectes fotovoltaics més per encàrrec de l’AMB, que seran finançats gràcies a fons Next Generation.
Aquest 2023, projectes com ‘Bressols pel Clima’ i la gestió energètica d’Ajuntaments metropolitans
Enguany, Grup TERSA assumirà l’auditoria de 58 escoles bressol de Barcelona que formen part del projecte ‘Bressols pel Clima’ per avaluar-les i adequar-les a nivell energètic, tèrmic, solar i fotovoltaic. El pla de l’Ajuntament de Barcelona pretén cercar la màxima eficiència energètica de les escoles per tal de combatre l’emergència climàtica i impulsar estratègies sostenibles de manera coordinada a les escoles bressol de la ciutat.
A més a més, Grup TERSA seguirà ampliant el seu accionariat amb l’entrada de nous ajuntaments de l’àrea metropolitana de Barcelona, els quals podran encarregar tant els serveis de Barcelona Energia, la comercialitzadora d’energia renovable que gestiona el Grup, com de TERSA per a la prestació de serveis de consultoria energètica. Actualment, a banda de l’Ajuntament de Barcelona, vuit Ajuntament més de l’àrea metropolitana formen part de l’accionariat del Grup TERSA: Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, El Papiol i Castellbisbal, que s’hi han sumat recentment=. D’aquesta manera, els consistoris que formen part de l’accionariat de Grup TERSA poden seguir impulsant la seva estratègia en favor de l’eficiència energètica i un desenvolupament sostenible.
Es reafirma així, el compromís de Grup TERSA amb la transició energètica i la seva aposta per la generació d’energies renovables i l’eficiència energètica, fent palesa, una vegada més, la seva vocació de servei públic i el seu compromís amb la ciutadania.