21.5 C
Sant Adrià de Besòs
domingo, julio 14, 2024
spot_img

Finalitza la neteja de la desembocadura del riu Besòs

El servei d’urgència contractat per l’Ajuntament per dur a terme la neteja dels residus acumulats a la desembocadura del riu Besòs es va posar en marxa dissabte al matí i va finalitzar diumenge. La forta crescuda del riu provocada per les darreres pluges va arrossegar una gran quantitat de deixalles i brutícia al llarg de tot el parc fluvial que van acabar acumulades a la desembocadura del riu, a Sant Adrià de Besòs, una zona de gran valor ecològic, àrea de descans, alimentació i nidificació d’aus.

La recollida dels residus l’ha dut a terme un equip especialitzat de 7 persones de manera manual. Inicialment, s’havia previst una intervenció mecànica de suport que finalment no ha estat necessària i que, a més a més, els experts mediambientals que han assessorat l’Ajuntament desaconsellaven atès que la desembocadura és un espai natural protegit i d’accés prohibit.

Aquesta situació, que no s’havia donat abans, ha posat en evidencia la necessitat d’ elaborar un protocol d’actuació per prevenir les conseqüències de futures crescudes del cabal del riu i evitar que l’afectació a la desembocadura es torni a repetir. Per això, l’Ajuntament ha començat a contactar amb les administracions supramunicipals per tal d’establir un marc competencial d’actuació clar en aquest espai natural.

Últims Articles

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
0SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles