21.8 C
Sant Adrià de Besòs
martes, junio 25, 2024
spot_img

Creu Roja atén més de 10.200 persones al Barcelonès Nord durant l’any 2023 

L’any 2023 ha estat marcat pels conflictes armats i desastres naturals com el terratrèmol del Marroc, que han requerit de l’actuació de Creu Roja a nivell internacional per donar suport i atenció a les víctimes i persones desplaçades com a conseqüència. A nivell local, des de Creu Roja al Barcelonès Nord s’ha donat suport en la difusió de campanyes d’ajuda internacional, i s’ha seguit treballant de forma molt propera amb les persones en situació vulnerable del territori a través de diferents projectes d’intervenció. 

Des de l’àmbit d’atenció a la Gent Gran s’han atès 803 persones per acompanyar-les en un envelliment més actiu i saludable, i lluitar contra la soledat no volguda fent xarxa amb altres entitats i recursos del territori. El número de sol·licituds per participar en el programes de Gent Gran continua creixent any rere any, així com el total d’intervencions realitzades. 

Des de l’àmbit d’ocupació destaca el Club de Feina, projecte on s’han atès, des de mitjans d’any, 112 persones, donant suport sobre tot a les persones que no disposen de permís de feina. En aquest espai, els i les participants reben assessorament i disposen d’ordinadors i accés a internet per preparar el seu CV, a més de participar en tallers i formacions relacionades amb la cerca de feina.  

Per a les persones que sí disposen del permís, des dels programes d’inserció laboral s’han atès 308 participants que han realitzat diversos cursos al llarg de l’any amb pràctiques en empreses. A través d’aquests programes, es vol donar accés al mercat laboral a persones en situació vulnerable, i el resultat ha estat una taxa d’inserció de més de la meitat dels participants (un 55%). 

Des dels programes de suport a la Infància s’han atès 1.480 infants a través d’iniciatives com la Joguina Educativa (més de 600 infants van rebre joguines). A través del Projecte d’Èxit Escolar 61 infants i joves de 6 a 16 anys han trobat un espai de lleure, de reforç educatiu i de berenar diverses tardes a la setmana, en coordinació amb els Serveis Socials de Santa Coloma de Gramenet.  

Seguint amb aquest àmbit d’intervenció, pel servei d’Infància Hospitalitzada que l’entitat desenvolupa a l’Hospital Germans Trias i Pujol han passat més de 1.100 infants. Com a novetat, des de mitjans de 2023 aquest programa es desenvolupa no només a la planta d’ingressos de pediatria, sinó també en les consultes externes, oferint cada matí activitats i tallers per amenitzar l’espera dels infants i les seves famílies fins que arriba el seu torn de visita mèdica.   

La millora socioambiental és un objectiu cada cop més important dins la tasca de Creu Roja. Des de l’assemblea del Barcelonès Nord  es realitzen periòdicament tallers sobre eficiència energètica, s’ofereix informació sobre el Bo Social i altres ajudes, entre d’altres accions concretes, per pal·liar les situacions cada cop més comuns de vulnerabilitat energètica en què es troben moltes famílies. En total 111 persones han estat ateses des del programa de Vulnerabilitat Energètica

La base per poder seguir desenvolupant tota aquesta tasca és el voluntariat. Un total de 449 persones voluntàries han format part de la família de Creu Roja al Barcelonès Nord al llarg de l’any 2023. També és molt important el paper de les persones sòcies, així com de les empreses i entitats col·laboradores del territori, que donen suport a l’organització en el finançament dels seus projectes per estar cada cop més a prop de les persones que ho necessiten. 

Últims Articles

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
0SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles