ERC reivindica el català i la figura de Carme Junyent

Els republicans van presentar de la mà d'Òmnium Cultural una proposta per afegir el nom de la recentment traspassada filòloga catalana a un carrer de la ciutat,

0
345

El ple de setembre que dóna inici al curs polític va començar amb la lectura de les dones assassinades durant aquests últims dos mesos i amb un minut de silenci en la seva memòria, tal i com és habitual als inicis dels plens de la ciutat. També s’ha enviat tota la solidaritat als països del Marroc i Líbia, pels desastres naturals que han patit les darreres setmanes.

Tot seguit el representant d’Òmnium Cultural va defensar la moció que els republicans van proposar. A la moció demanen donar el nom de Carme Junyent a un carrer de la ciutat i també incideixen la necessitat que l’Ajuntament realitzi una defensa i promoció activa de la llengua catalana, com a llengua de trobada de tots i totes les persones catalanes. Finalment la proposta, que ja contava amb el suport previ de SAEC, va ser aprovada per una àmplia majoria del ple, els socialistes hi han votat a favor i només han quedat fora del consens per la llengua, PP i VOX.

Pel que fa la resta de mocions els republicans van adherir-se a la proposta de condemna de les actituds sexistes i masclistes en l’àmbit de l’esport, proposta que també va ser aprovada per una àmplia majoria del Ple.

En l’apartat de precs i preguntes els republicans ha tornat a insistir en la necessitat de trobar una resposta als passos de vianants de la Rambleta i al carril bici, que es troba fora de normativa. Tanmateix, han fet èmfasi en la necessitat de respondre per escrit les instàncies.