ERC aconsegueix el finançament per reobrir la piscina del poliesportiu Ricart

Els republicans presenten una proposta per fer servir els 2,1 M€ del Pla General d’Inversions de la Diputació per a la reobertura, però els socialistes s’hi oposen.

0
233

El setembre de 2014, l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs (PSC) va decidir tancar la piscina del poliesportiu Ricart. El trencament del vas de la piscina va ser el motiu esgrimit per l’equip de govern per justificar-ho. Des de llavors, han passat deu anys i moltes promeses electorals que han quedat buides. Fins aquest dilluns que ERC Sant Adrià ha tornat a portar-ho al Ple municipal. 

Els republicans van presentar una proposta per fer servir els 2.102.152,36 € que ha atorgat la Diputació de Barcelona a la ciutat per la reobertura de la piscina del poliesportiu Ricart.

D’aquesta forma porten a debat la gestió dels equipaments esportius de la ciutat i concretament, la reobertura de la piscina que els veïns i veïnes, especialment els de Sant Adrià Nord, han reclamat de forma insistent de fa deu anys.

Oposició socialista i abstenció dels comuns

La proposta però, ha estat rebutjada per la majoria absoluta dels socialistes. Sant Adrià en Comú, per la seva banda, ha optat per una abstenció a la proposta. Així els republicans han aconseguit 8 vots a favor, 1 abstenció i 11 vots en contra, quedant rebutjada la proposta.

No obstant això, ERC ha defensat al Ple que mai no abandonaran la defensa d’un projecte necessari i una reclamació veïnal que ha quedat a un calaix. Es presenten com la garantia de perseguir-ho fins que sigui una realitat.

El poliesportiu Ricart no és una prioritat pel govern de la ciutat

Els republicans han explicat al Ple que entenen i respecten que el govern municipal decideixi destinar els diners on considerin; tanmateix, demanen no posar-se d’esquena a una necessitat sobretot tenint en compte la situació de totes les instal·lacions esportives de la ciutat.

“Si tenim els diners, perquè hi són i existeixen els projectes, és només qüestió de voluntat política que sigui una realitat. Fem-ho possible.”

Argumenta Rubèn Arenas, portaveu d’ERC.

També han explicat que per ells, el poliesportiu Ricart sí que és una prioritat. I que utilitzaran la seva influència com per portar el debat al Ple i a què se’n parli dels projectes de ciutat que si poden marcar la diferència. El portaveu republicà ha reblat:

“És legítim, en la vostra idea de ciutat [de l’equip de govern], el poliesportiu Ricart mai ha estat una prioritat; en canvi, per als republicans, la gestió dels equipaments esportius i que es torni a obrir aquesta piscina és quelcom molt important.”