13.8 C
Sant Adrià de Besòs
miércoles, octubre 27, 2021
spot_img

El proper mes de setembre s’inicien les obres de la via pedalable de l’antiga carretera i el pont dels Passadors

Al setembre començaran les obres de la primera fase del projecte de la via pedalable de l’antiga carretera i el pont dels Passadors, que compren l’àmbit del carrer Tibidabo entre el c. Extremadura i la rotonda de l’Arc. L’actuació durarà  uns 10 mesos i abastarà una àrea de 19. 771 m2.

Aquesta primera intervenció millorarà, d’una banda, la connectivitat amb Barcelona, amb un carril bici continu que enllaçarà la Rambla Guipúscoa i la rotonda de l’Arc, on es tancarà el circuit. D’altra banda, pacificarà i dignificarà la zona, reduint els carrils per a vehicles i augmentant la superfície i la qualitat l’ espai per als vianants:  s’ampliaran les voreres laterals entre el carrer Extremadura i el carrer del Ferrocarril, es definirà una Rambla central amb arbrat entre l’av. Guipúscoa i la Rambla ja existent, i es renovarà la il·luminació.

El cost total de la primera fase del projecte és de 2.064.517 € (IVA inclòs). L’AMB finançarà el 89,69%, d’aquest import i l’Ajuntament el 10,31%.

En un futur està previst desenvolupar la segona i tercera fase del projecte: la fase 2, de la rotonda de l’Arc al c.Ricart, i la fase 3, del c. de Ricart a l’av. de Joan XXIII. Un cop finalitzades totes les fases, la via pedalable de l’ antiga carretera i pont dels Passadors (d’uns 1.150 m de longitud i dos carrils de circulació en cada sentit) serà fonamental per connectar l’av. Guipúscoa de Barcelona amb el carrer de Pi i Maragall de Sant Adrià de Besòs, i continuar a través del carrer Alfons XIII de Badalona, que esdevindrà una de les sortides cap al Barcelonès nord i el Maresme. Aquest punt servirà per superar dues barreres territorials: la ronda Litoral i el riu Besòs.

Una aposta per un model de ciutat segura, sostenible i  saludable

El projecte de la via pedalable a l’antiga carretera i al pont dels Passadors s’emmarca en el Programa metropolità de desenvolupament de la Bicivia, la xarxa que unirà tota la metròpolis barcelonina amb un potent entramat de carrils bici. Aquest projecte, que promou l’AMB, té com objectiu impulsar l’ús de la bicicleta com un mitjà de transport diari urbà més, i seguir apostant per una mobilitat segura i sostenible i una millora de la qualitat de l’aire.

La Bicivia preveu la creació de nou grans eixos pedalables: quatre de verticals, que travessaran la metròpolis de nord a sud i que es distribuiran seguint el curs fluvial de Llobregat i Besòs; i cinc d’horitzontals, dels quals quatre discorreran per la banda de la costa i un per la zona del Vallès.

La via pedalable a l’antiga carretera i al pont dels Passadors ha estat seleccionada per presentar-se al Fons Europeu per el Desenvolupament Regional (FEDER), dins de l’eix prioritari 4 del Programa Operatiu FEDER 2014-20 de Catalunya, en el marc del conveni de col·laboració FEDER Generalitat-AMB. L’eix prioritari 4 té com a objectiu afavorir el pas a una economia baixa en carboni en tots els sectors.

Últims Articles

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

3,391FansMe gusta
1,577SeguidoresSeguir
11suscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles